Na parkiralištu ispred zgrade Novog kampusa Sveučilišta u Zadru predstavio se R`N`B` - Rock & Bike, terminal za javne gradske bicikle koje će studenti i profesori Sveučilišta u Zadru, putem aplikacije i korištenja iksice, moći koristiti besplatno. Ostatak građana, kao i turisti, bicikle će moći unajmiti po povoljnim cijenama. Korištenje bicikla doći će ih pet kuna za pola sata vožnje.

- Grad Zadar i Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA prezentirali su novi sustav za iznajmljivanje bicikla na području grada Zadra, koji će se sastojati od ukupno 6 terminala, 16 klasičnih bicikla te 8 električnih bicikla postavljenih na šest lokacija, pojasnila je Anamarija Sorić iz Grada Zadra.

- Dio sredstava za novi sustav za iznajmljivanje bicikla na području grada Zadra osiguran je kroz projekt „CHESTNUT". Cilj mu je pojačati povezanost unutar gradova na način da se koriste održivi modovi prijevoza kao što su korištenje javnog prijevoza i bicikliranje, rekao Zvonimir Žuža, viši stručni susradnik u agenciji ZADRA NOVA.

Svi zainteresirani mogli su probati „odvoziti" biciklistički poligon s „pijanim naočalama", doživjeti prevrtanje automobila u simulatoru HAK-a te se zabaviti uz koncert grupe Jimmy Shakers.

U galeriji pogledajte kako je to izgledalo!