Štićenike Centra za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov danas su razveselili brojni posjetitelji. Uz sv. Lucu, koja na svoj blagdan tradicionalno posjećuje ovo mjesto, u posjet su im došli učenici Strukovne škole Vice Vlatkovića, Osnovne škole Smiljevac, članovi Udruge Put Zadar te fra Ante Kekez iz samostana sv. Duje u Kraju na otoku Pašmanu.

Fra Ante je došao u uzvratni posjet nakon što je dvaput organiziran odlazak štićenika Centra u samostan. Blagoslovio je Centar te s njima pričekao dolazak omiljene svetice.

- U našem kraju tradicionalno se jače slavi sv. Luce, od koje se očekuje puno više darova ispod jastuka od sv. Nikole. I naši korisnici na taj dan vesele se darivanju i druženju, a ono je ove godine zaista bilo posebno, kaže ravnateljica Centra Barbara Čirjak.

U obilasku štićenika pridružio joj se načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić, koji je došao do svakog štićenika i pružio mu toplu riječ, bio je tu i predsjednik Upravnog vijeća Centra Darko Mikas...

- Puno radosti donijeli su im učenici Strukovne škole Vice Vlatkovića pod vodstvom vjeroučitelja Željka Batura, koji su im pjevali i svirali, što je njima uz slatkiše najdraže, govori Čirjak.

Mlađa djeca iz OŠ Smiljevac nisu bila uplašena kako bi netko očekivao, već su širili pozitivnu atmosferu i nisu željeli otići kada je za to došlo vrijeme. Jednako oduševljenje dijele i odrasli posjetitelji.

- Prvi put sam u Domu i ovo mi je nakon toliko godina života jedno dragocjeno iskustvo koje me oplemenilo kao pastira i čovjeka. Mislim da bi svi trebali barem jednom posjetiti Centra kako bi znali cijeniti zdravlje i ono što imaju. Ova djeca Kristu su zbog svoje bolesti i patnje najbliža, rekao sam im da su kristoliki, jer poput Isusa nose svoj križ. Došao sam i kako bih ohrabrio djelatnike, kojima nikakav novac ne može biti plaća uza ovo nesebično darivanje do samoga kraja. Ovaj posao ne može se raditi bez posebne snage, koju mnogi nalaze u vjeri, pa sam predložio i buduću suradnju našeg samostana i Centra kroz duhovne obnove za , rekao nam je nakon susreta fra Ante Kekez.

Članovi Udruge Put Zadar djeci su upriličili igrokaz o sv. Luciji.

- Neka ovaj milosni susret bude na hvalu i slavu Gospodina našega, poručuje voditeljica Udruge Put Igris Smrkinić.