Hrvatska se oprašta od jednog od najvećih hrvatskih glazbenika svih vremena, Olivera Dragojevića, koji je jutros u splitskoj bolnici izgubio bitku s teškom bolešću. Od "starog morskog vuka", koji je ostavio neizbrisiv trag u antologiji hrvatske glazbe i srcima slušatelja, putem društvenih mreža odlučili su se oprostiti brojni Zadrani. 

Upravo je u Zadru Oliver godinama slavio Uskrs. Posljednji tradicionalni koncert pred zadarskom publikom održao je u Arsenalu 14. travnja prošle godine. 

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić od splitskog se kantautora oprostio uz pjesmu "Trag u beskraju", dok je župan Božidar Longin uz "Pismo moja" napisao: "Napustio nas je glazbeni velikan. Gospodin, pozitivac, dobri duh hrvatske glazbe. Adio moj galebe"

Duži status odlasku Olivera Dragojevića posvetio je bivši MOST-ovac Marko Vučetić, saborski zastupnik iz Vira. 

- Svaka obavijest o smrti stavlja nas pred izazov nemoći pojmova da smrt izrazi, nemoći iskustva da se smrt iskusi i drugima podijeli, kao i pred izvjesnost da je naše bivanje jednokratno, da ga je svakim danom sve manje, da u vremenu ne rastemo, nego nestajemo. No, ono što ne nestaje, ono što raste, ono što se dijeli i dostupno je svima, ono što je besmrtno u vremenu, zasigurno je naš humani trag u djelu kojeg smo cjelinom našeg bića svijetu ponudili. Oliver Dragojević je ostvario besmrtnost u humanom tragu pjesme, pjesme koja okuplja, koja nam pokazuje da je moguće prekinuti dominantu tenzičnost kojom smo život opteretili i prepustiti se nesebičnoj ljepoti i magičnosti uprisutnjenoj humanim tragom umjetnika - pjesmi. Iskrena sućut obitelji i prijateljima.

Počast glazbenom velikanu odali su i zadarski Vatreni. "Zbogom najveći. Počivaj u miru!", poručio je Luka Modrić, a fotografiju velikog umjetnika objavio je i Šime Vrsaljko. 

Klapa Intrade, koja je s Dragojevićem 2004. godine izdala album, odnosno snimku njihova zajedničkog koncerta u Zadru dvije godine ranije, na službenoj Facebook stranici oprostila se uz riječi: "Adio moj galebe, adio prijatelju". 

Ivan Travica, poznat kao "Čovik s mora", najavio je kako će se večeras oko 20 sati na Narodnom trgu održati klapski oproštaj od legendarnog pjevača.