ZADAR- Hrvatski zavodi za mirovinsko (HZMO) i zdravstveno osiguranje (HZZO) odlučili su dvije najvažnije državne službe pretvoriti u zajednički biznis.

Javnost su, naime, iznenadili namjerom da prodaju, umjesto da saniraju i obnove zgradu „socijalnog" koja je namjenski izgrađena, a pritom ne žele reći gdje bi preselili svoje službe. O njihovoj namjeri, službenici iz te zgrade doznali su iz medija. Na naše upite ne odgovaraju ili pošalju informaciju u kojoj izbjegnu odgovor na konkretna pitanja. Iz HZMO-a su nam samo rekli da je zabilježen interes za kupnju te nas za više informacija preusmjerili na HZZO. Ovako je pak glasila povratna informacija zdravstvenog fonda na naš upit o pristiglim ponudama i alternativnoj lokaciji za poslovanje u Zadru:

„Zaprimljena su pisma namjere pristigla na Javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju nekretnine u Zadru, na adresi Šimuna Kožičića Benje 2, koja je u suvlasništvu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO), Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Zadarske županije. Pisma namjere otvorena su u prostorijama HZMO-a u srijedu, 21. veljače 2018. godine. Nakon što se razmotre zaprimljena pisma namjere, suvlasnici nekretnine odlučit će zajedno o daljnjem radnjama vezano za nekretninu".

Toliko o transparentnosti onih koji odlučuju o budućnosti općeg dobra i reakcijama u Zadru koje izostaju na plan pretvaranja Poluotoka u veliko apartmansko naselje.