Dvije godine nakon otvaranja zadarskog COIN-a, koji je na Putu Murvice stvorio zajednicu poduzetnika, Zadar će dobiti još jedan coworking prostor.

Ovaj put kroz projekt CODE, odobren u sklopu 1. poziva na dostavu projektnih prijedloga iz Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014.-2020.

Vodeći partner na projektu vrijednom 883.555,54 eura je Grad Zadar, a među ostale projektne partnere ubrajaju se Agencija za razvoj Zadarske županije - ZADRA NOVA, Zaklada za inovacijski i tehnološki razvitak INTERA (Mostar), BIT Centar (Tuzla) i Inovaciono preduzetnički centar TEHNOPOLIS (Nikšić).

- Ovo je nastavak uspješne suradnje Grada i ZADRE NOVE na projektima koji imaju za cilj poboljšanje poduzetničke klime u Zadru kroz koncept coworkinga. Prvi coworking prostor na Jadranu otvoren je prije dvije godine u Zadru i zadovoljstvo mi je da mogu reći kako danas uspješno posluje. Kroz suradnju s partnerima iz Mostara, Tuzle i Nikšića stvaramo prekograničnu poduzetničku mrežu i preduvjete za ICT klaster, poručio je voditelj projekta Josip Milić iz Upravnog odjela za EU fondove Grada izrazivši dobrodošlicu partnerima iz susjednih zemalja na početnoj konferenciji projekta, održanoj u četvrtak u IMPACT centru.

Važnost prekograničnog povezivanja IT tvrtki naglasili su svi partneri, ali i Ante Babić, koji je kao zamjenik gradonačelnika na početku konferencije zaželio uspjeh u ostvarivanju zacrtanih ciljeva.

Otvaranje 4 coworking prostora, preko 20 događanja koja promiču pokretanje start up-ova, poslovni treninzi, mentorska mreža - samo su neki od tih ciljeva projekta koji će trajati do prosinca 2019. godine.

Početak CODE-a izvrsno se poklopio s pokretanjem novog stručnog IT studija na Sveučilištu u Zadru. Upravo iz tog razloga, dogovoreno je preuređenje sveučilišnog prostora u Studentskom domu u CODE HUB. Nacrt i plan preuređenja novog zadarskog coworking prostora bit će poznati do kraja godine.