Turističko informativni centar (TIC) u obnovljenoj palači Cedulin otvara se u ponedjeljak u 19 sati. Radove je u lipnju 2015. godine otvorio tadašnji ministar turizma Darko Lorencin (IDS), a vrpcu na otvorenju TIC-a prerezat će Gari Cappelli.

- U tijeku je selidba, naši informatori s materijalima spremno će dočekati već u ponedjeljak prve goste, poručuje direktor Turističke zajednice Grada Zadra Ante Rados. 

Što će biti s trenutnim prostorom TZ na atraktivnoj lokaciji u Ulici Mihe Klaića, tik uz Narodni trg, Rados nema informacija jer je to poslovni prostor u vlasništvu Grada pa o budućoj namjeni prostora odlučuje gradska uprava. 

Dan otvaranja, 10. srpnja, ujedno i zadnji dan natječaja za davanje u zakup poslovnog prostora u prizemnom dijelu sjeverozapadnog krila obnovljene palače u Ulici Jurja Barakovića. Prostor površine 103,1 m² iznajmljuje se na razdoblje od minimalno 3 godine, a početna cijena iznosi 300,00 kuna/m². Podsjetimo, prihvatljive djelatnosti za prostor na samom ulazu u Poluotok su: ekskluzivan butik odjeće i obuće poznatih robnih marki, parfumerija, banka ili trgovina hrvatskih autohtonih proizvoda.

Koga bi osobno želio za susjede, Rados nije mogao komentirati s obzirom da je natječaj u tijeku.