Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je Poziv za prijavu novih korisnika usluge osobne asistencije udruga osoba s invaliditetom i udruga koje djeluju u korist osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj.

Naime, Ministarstvo planira objaviti Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj usluga osobne asistencije za osobe s invaliditetom" koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda u studenome 2016. godine, a prijava novih potencijalnih korisnika u svrhu rangiranja od strane Odbora za utvrđivanje potrebe za uslugom osobne asistencije je preduvjet za prijavu projektnih prijedloga.

Rok za prijavu novih korisnika je 7. studenog 2016. godine, pa se oboljeli mole da se jave što prije!

Društvo oboljelih od multiple skleroze poziva SVE OBOLJELE OD MS-a na području Zadarske županije (od 18 do 65 godina starosti), bilo da su učlanjeni u Društvo ili ne, da se jave u Društvo na broj telefona 023/ 325-260 ili na mail doomszz@zd.t-com.hr ukoliko smatraju da im je potreban osobni asistent.

Društvo na ovom projektu već ima 6 korisnika koji primaju usluge osobne asistencije 20 sati tjedno i koji će nastaviti primati ovu uslugu do daljnjega.

Ovaj poziv omogućuje da se u projekt uključe i novi korisnici, osobe oboljele od multiple skleroze s najtežim stupnjem i vrstom invaliditeta, te dobiju pomoć u obliku osobne asistencije. Rok za poslati popis novih korisnika Ministarstvu je 7. studenog, a s obzirom da je potrebno prikupiti liječničku dokumentaciju, mole se oboljeli da se jave čim prije!