Sinoć oko 23 sata, u Kožinu, iz vatrenog oružja ustrijeljeno je tromjesečno štene. Ranjeni psić dopuzao je u dvorište obiteljske kuće, a šokirani mještani pozvali su zadarski azil. U brzoj reakciji volontera zadarskog azila i veterinarske ambulante Puntamika, štencu je pružena pomoć.

U brzoj reakciji volontera zadarskog azila i veterinarske ambulante Puntamike, štencu je pružena pomoć. Veterinari su pokušali stabilizirati stanje kako bi ga operirali no tane koje je prošlo kroz prsni koš, a izašlo u predjelu stražnjih nogu, malenoj je životinji bilo previše. Nakon sat vremena štene je izgubilo bitku za život. U tijeku je kriminalistička istraga počinitelja ovog brutalnog čina. Inače, kazna za (ne)djelo ubijanja ili mučenja životinja propisano je čl. 205. Kaznenog zakona u kojem se navodi, citiramo:

Tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine. Tko kazneno djelo iz članka 205. stavka 1. počini iz koristoljublja, kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine.