ZADAR - Na natječaj za tri specijalizacije, zadarska bolnica dobila je osam molbi. Za dvije specijalizacije iz ansteziologije stiglo je pet prijava, dok je za jednu specijalizaciju opće kirurgije troje kandidata. Među onima koji su pristupili razgovoru dvije su liječnice iz Zadra
Ravnateljstvo bolnice nije objavilo tko će dobiti specijalizacije već samo ispravljenu bodovnu listu prvenstva iz koje se vidi da su bolji kandidati za prve dvije specijalizacije, nego za kirurgiju.
Dok najstariji među njima, 33-godišnji dr. medicine Luka Đudarić iz Rijeke ima 16.91 bodova a drugoplasirana dr. Zrinka Kujundžić iz Zadra je dobila 14.2 boda, najbolja kandidatkinja za specijalizaciju iz kiruregije ima manje bodova (10.34) nego li petoplasirani kandidat za anesteziologiju, dr. Agata Škunca (10.41). Svi kandidati za specijalizaciju iz Opće kirurgije su iz Splita, a najbolja među njima je 25.godišnja liječnica.
Jesu li kandidati dovoljno dobri da bi dobili  specijalizaciju u zadarskoj bolnici odlučit će povjerenstva i ravnatelj bolnice dr. Željko Čulin.