ZADAR- U središtu Kalelarge sprema se još jedna preobrazba. S jedne strane uređuje se dio trgovačkog prostora u kojem je najduži vijek imala Terranova, a na suprotnoj strani najpoznatije zadarske ulice, radovi su u dijelu najdugovječnije trgovine Borovo. To je ujedno jedina trgovina koja ima najveći stakleni izlog na Kalelargi.
Dio prostora, koji je očito služio kao pomoćni sanitarni prostor, trgovina Borovo je iznajmila. Donedavno se tamo prodavala jedna slastica od koje je barem Kalelarga mirisala.
Od jutros su na tom mjestu radovi. Skinut je stakleni izlog a u pripremi su rolo vrata. Što god će biti unutra, neće biti izloga. Je li to primjereno za glavnu ulicu mediteranskog grada, htjeli smo pitati Igora Miletića, pročelnika Konzervatorskog odjela. Ali nismo uspjeli, jer u podne je bio na sastanku u Gradu, a onda ima teren, rečeno je u njegovom uredu uz poruku da se strpimo.
A niti stalni prolaznici Kalelargom ne mogu pratiti promjene koje se svakodnevno događaju uz Široku ulicu uz koju se vlasnici ili najmoprimci prostora užurbano ili u zadnji tren pripremaju za glavnu turističku sezonu.