"TUI Fly" - vodeći njemački turoperator uveo je letove iz Hanovera i Frankfurta za Zračnu luku Zadar. Riječ je o čarter letovima, prva linija počinje u nedjelju 17. svibnja, iz Frankfurta. Osim nedjelje Zadar će biti povezan s ova dva njemačka grada i četvrtkom.

Turistička zajednica Zadarske županije u Hannoveru i Frankfurtu prezentirala agentima TUI-a ponudu i atrakcije.

Vodeći njemački turoperator TUI unio je u svoj program za Hrvatsku u 2015. godini nekoliko novina kao što su letovi TUI Fly-a za Zadar i hotel Sensimar u Igranama na makarskoj rivijeri. Upravo su te novosti bile glavne teme dviju prezentacija za agente prodaje koje je Hrvatska turistička zajednica organizirala u suradnji sa TUI-em i koje su se održale u Hannoveru i u Frankfurtu u dane 17. odnosno 18. ožujka.

Hannover i Frankfurt odabrani su kao lokacije iz razloga što će s tih dviju zračnih luka od sredine svibnja krenuti charter letovi kompanije TUI Fly za Zadar. TUI Fly će za Zadar letjeti četvrtkom i subotom u četiri tjedne rotacije.

Osim same ponude TUI-a koja se odnosila na hotelske kapacitete na koje TUI stavlja naglasak kao što su hoteli Falkensteiner u Zadru, agentima je Turistička zajednica Zadarske županije prezentirala ponudu i atrakcije Zadarske županije s mogućnostima za razne izlete, gastronomsku ponudu i ostale atrakcije.

Na prezentacijama je nazočilo ukupno stotinu vlasnika agencija s područja Hannovera i Frankfurta. Nakon prezentacija uslijedila je i provjera znanja, a pojedini agenti koji su točno odgovorili na sva pitanja osvojili su nagradna putovanja u Zadar. Dojam agenata upotpunila je i hrvatska gastronomska ponuda i hrvatska vina.

Agenti su izrazili zadovoljstvo održanim prezentacijama te iskazali veliki interes za novim TUI-evim proizvodima u Hrvatskoj, te naglasili da će im navedene prezentacije pomoći da upute što veći broj klijenata. Akcije kojima TUI promovira destinaciju nastavljaju se sa studijskim putovanjem koje će se organizirati sredinom svibnja u Zadru i na makarskoj rivijeri - priopćeno je iz TZ Zadarske županije.