„Karavana za život" projekt je motorista koji žele ukazati na problem toga što su najugroženija skupina sudionika u prometu. Iz Zadra će skupina motorista u subotu krenuti prema Gračacu, gdje se sastaju s ostalim motoristima iz Dalmacije, zatim kreću prema Slunju gdje će im se pridružiti i motoristi iz BiH, a planirano je da u Karlovac stignu oko 15 sati.

Ovim okupljanjem žele probuditi svijest javnosti o velikom broju motocikala u prometu te isto tako velik broj poginulih motociklista. Promovirat će i sigurnu vožnju, educirati motocikliste i skrenuti pozornost na činjenicu da motociklisti prečesto stradaju zbog nepažnje ostalih sudionika u prometu.

- Bikeri na cesti prvi je put realizirana 2012. godine. Okupila je više od 2600 motociklista, bikera, zaljubljenika u vožnju na dva kotača. Cilj karavane je okupiti što veći broj motociklista iz Hrvatske i okolnih zemalja kako bismo javnosti ukazali da smo najugroženija skupina sudionika u prometu te da u srazu s automobilom gotovo uvijek gubimo bitku - bitku za vlastiti život, poručuju organizatori.


Motoriste iz Zadra predvodit će MK „Beštije", a koordinator je predsjednik kluba Alen Vimer.
Osim edukativnog programa u Karlovcu ih očekuje i prigodna zabava.