ZADAR- Nakon osam godina Biserka Belić više neće kao ravnateljica voditi Dječje vrtiće Radost, zbog čega je mr. Maja Obad nakon osam godina dala neopozivu ostavku na mjesto predsjednice Upravnog vijeća te gradske predškolske ustanove.


To je Upravno vijeće nakon pet i pol sati sjednice, omjerom glasova tri-dva, za novu ravnateljicu DV Radost Gradskom vijeću predložilo Marijanu Miočić, pedagoginju u toj ustanovi.

Na sljedećoj sjednici Gradsko vijeće će imenovati ravnateljicu DV Radost Zadar, najavio je u pisanom odgovoru pročelnik Joso Nekić kojeg smo pitali za ishod natječaja koji je trebao biti reizbor ravnateljice Belić. Ona je za svoje uspješno vođenje te ustanove od Agencije za vrednovanje kvalitete nedavno dobila ocjenu 6.7 od maksimalnih 7.


No, to nije bio nikakav pokazatelj za dvoje članova Upravnog vijeća koji su postavljeni u ime osnivača: zaposlenica Odjela za odgoj i školstvo 28-godišnja Martina Lenkić te 45- godišnjeg Franju Glavaša, umirovljeni pukovnik HV-a. 


- To dvoje novih članova ništa ne znaju, oni ne poznaju situaciju i uvučeni su u igru, kazala nam je u Maja Obad koja je na početku svog trećeg mandata dala neopozivu ostavku kao moralan čin ali i izraz stručnosti (nastavnica na Učiteljskom studiju Sveučilišta u Zadru).  - Nisam ni sekunde dvojila o ostavci. Sve sam obrazložila u svom pisanom očitovanju kojeg sam uputila Gradskom vijeću vijećnici kao i Odboru za imenovanje GV. Dodaje kako su osam godina bili uigrani tim, a za roditelje i djecu samo su se nizali rezultati DV Radosti, kazala nam je mr. Obad, koja je, ne treba zaboraviti, dugogodišnji član HDZ-a.