Sirana Gligora danas je u Restoranu Bruschetta upriličila susret sa zadarskim novinarima kako bi upoznala javnost o priznanju koje je ovoj obiteljskoj tvrtki dodijelio Međunarodni institut za ocjenjivanje kvalitete u Briselu. Riječe je o nagradi za vrhunski okus Superior Taste Award.
Od prvih priznanja osvojenih 2002. godine do danas Sirana Gligora postala je najnagrađivanija hrvatska sirana. Gdje god se pojavila osvajala je priznanja, bilo na domaćim, bilo na međunarodnima sajmovima poput onih u Italiji, Sloveniji, Srbiji, Engleskoj…
– U Briselu smo krajem svibnja za Paški sir Gligora dobili po treći puta maksimalnu ocjenu, tri zvjezdice, a samim tim i kristal kao posebno vrijedan pokazatelj kvalitete proizvoda, kazao je vlasnik sirane Ivan Gligora.
U njegov društvu danas u Bruschetti bili su američka spisateljica hrvatskih korijena Kristen Vuković i hrvatski zet Simon Kerr iz Manchestera, voditelja marketinga Sirane Gligora.
Kristen dolazi iz New Yorka, baka i djed su joj iz Hrvatske, a za Pag i Siranu Gligora čula je upravo od Simona.
– S toliko žara mi je pričao o svemu, i sve to je bilo iznimno zanimljivo. Odluka o pisanju knjige o Pagu, paškom siru, paškoj čipki, obiteljskoj tradiciji, ljepoti ovog podneblja bilje je jednostavna.
Kristen će na Pagu ostati dva tjedna, a ponovni dolazak najavljuje za rujan.
Oboje su uvjeren kako je moguće iskoristiti njihovu zaljubljenost u Pag i knjigu koju ona piše iskoristiti u marketinške svrhe.
– Ljude treba upoznati s ovim bogatstvom i vrijednostima, zainteresirati ih, marketing je tu vrlo značajan, rekla je Kristen. Simon je nadodao kako imaju dobru priliku da zajedničkim snagama naprave velike stvari.
Uslijedio je odlazak u Kolan, obilazak sirane i zajednički ručak sa pačkim specijalitetima.