ZADAR – Zadarski ceh kuhara, predvođen nagrađivanim kuharom Renatom Kraljevom, u subotu, 29. studenoga, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zadra, u sklopu projekta „Advent u Zadru” organizira jedinstven, nesvakidašnji, slatki kulinarski događaj.
Savijača od jabuka, odnosno savijača Krševan, prostirat će se uzduž cijele Kalelarge od crkve sv. Šime pa sve do crkve Gospe od Zdravlja. Građani će se, uz kolač, moći okrijepiti i čajem.
U organizaciji sudjeluje oko 400 profesionalnih kulinarskih majstora, a kako saznajemo, za njezino će se pripremanje utrošiti 100 kilograma jabuka i oko 300 kilograma lisnatog tijesta koje će darovati voćari Ravnih kotara te Ledo.
Predviđeno je oko 10 000 porcija, a bit će postavljene i tzv. „škrabice” u koje će građani moći staviti i svoje priloge za humanitarnu akciju pomoći Udruzi slijepih zadarske županije u kupnji psa vodiča.
Degustacija traje od 11 do 13 sati. Dođite, zasladite se i zabavite uz komad najveće savijače od jabuka ikada pripremljene u Zadru!