ZADAR – Zadar je u petak bio u znaku tradicionalne manifestacije Noć punog miseca koju su i ove godine pohodili brojni Zadrani i turisti.
Na rivi su se na štandovima predstavljala brojna „bodulska" i „vlaška" mjesta.
Gulaš od janjetine, novigradske dagnje, fritule, benkovačka janjetina, salata od hobotnice, lignje i tunjevina samo su neki od specijaliteta koje se moglo vidjeti, ili bolje rečeno kušati, na Festivalu hrane kulture i običaja zadarskog kraja.
Predstavljeni su brojni stari zanati, Farma Dar -mar je i ove godine
dovela magarce koji su po tradiciji bili jedna od najvećih atrakcija.
Večer na glavnoj pozornici obilježio je nastup klapa Kožino, Donat, Uzorita, Bonaca, Intrade i Kontrada. Također su se predstavili gosti iz Mađarske koji su svirali na svojim tradicijskim instrumentima.
Na drugoj pozornici u blizini hotela Zagreb predstavila su se brojna kulturno-umjetnička društva s plesovima i pjesmama karakterističnima upravo za njihova mjesta.
Iako je Mjesec posljednjih godina izostajao s Noći punog miseca, ove je godine počastio goste svojim dolaskom za što je u više navrata dobio i pljesak.
Prava je šteta što su ove godine sa svojim brodovima i specijalitetima izostali Kaljani zbog preklapanja termina s Tunuarom, Kualjskim ribarskim noćima.
Imovina SAS-Vektora rasprodana za 3,7 milijuna eura, stečajnom upravitelju 51 tisuća eura nagrade
Isplatom naknade od 51,5 tisuća eura stečajnom upravitelju Josipu Jadranu Seksi iz Šibenika privodi se kraju stečajni postupak nad SAS-Vektorom,...
Pročitaj Više