ZADAR/ZEMUNIK – Bogati ruski biznismen, koji je u tajnosti sletio na zadarsku Zračnu luku i čiji identitet nije poznat ni osoblju aerodroma, naručio je u nedjelju avionski catering u vrijednosti čak 9260 tisuća eura, ili 68 tisuća kuna! Tjedan dana nakon što je na Zemuniku otvoren VIP terminal za bogate i slavne goste, prva specijalna narudžba VIP klijentele koja ne pita za cijenu iznenadila je i catering službu na zadarskom aerodromu.
Iako je riječ o vrtoglavom iznosu, u vrijednosti novog automobila, doznajemo da nije bila riječ ni o kakvom posebnom slavlju ili prigodi. Rus je s nekoliko desetaka plata najluksuznijih delicija jednostavno odlučio počastiti nekoliko prijatelja i posadu kako bi im nekoliko sati povratnog leta iz Zadra u Rusiju učinio ugodnijim. Opširan popis posebnih delicija na dvije stranice u zračnu je luku stigao dan prije, u subotu, a iako je riječ o, u najmanju ruku, egzotičnim narudžbama, sve su namirnice nabavljene i po ruskim željama pripremljene u rekordnom roku.- Ruski gosti su bili vrlo probirljivi, ali i vrlo zadovoljni uslugom jer su dobili sve što su naručili, i to na vrijeme. Darovali smo im maslinovo ulje kao mali znak pažnje, a Zadar im se toliko svidio da su najavili svoj povratak već za tri dana – rekla nam je Vesna Bačić, voditeljica ugostiteljstva i cateringa u zadarskoj Zračnoj luci.
Osim s vrhunskom uslugom, Rusi su bili posebno oduševljeni VIP terminalom na zadarskom aerodromu, jedinim takvim u Hrvatskoj, koji je namijenjen poznatim i bogatim gostima kako bi zaštitili svoju privatnost, što ovakvi goste posebno cijene. Takav je tretman imao i ruski biznismen koji je, nakon što je sletio unajmljenim zrakoplovom tvrtke "Business aero", posebnim vozilom prevezen na VIP terminal odakle je, daleko od očiju javnosti, prebačen na jahtu koja ga je čekala u marini.
Slijedili su crni i crveni kavijar, bakalar, nekoliko vrsta najkvalitetnije bijele ribe i škampe ‘porcijašice’, najveće koje su se mogle naći. Sve to bilo je praćeno s tri sloja mesa, raznim paštama i rižotima, a Rusi su gozbu na kraju začinili – pečenom janjetinom!
Specijalne narudžbe bile su svježa domaća menta tek ubrana iz vrta i tri boce originalnog zadarskog Maraschina. Pio se Monet, jedan od najskupljih šampanjaca.