ZADAR – Župan Stipe Zrilić pokazao se kao naumješniji kuhar na jučerašnjem nadmetanju političara u kulinarskim sposobnostima, koje se održalo jučer navečer u Arsenalu, posljednjeg dana 4. Dana gastronomije u Zadru. Za pripremu toplog predjela – tjestenine sa šparogama i dagnjama, a u kojoj mu je pomogao Marko Palčić, župan je osvojio prvo mjesto a pripala mu je i novčana nagrada u iznosu od dvije tisuće kuna.
Uz Stipu Zrilića, svoje kulinarske sposobnosti u Arsenalu pokazala je i Nevenka Marinović čiji su medaljoni od tune za zapečenim krumpirom i povrćem u pećnici osvojili drugo mjesto. Njoj je u pripremi pomagao učenik Tomo Čurković, a to joj je ujedno bio i prvi puta da se susreće s takvim načinom pripreme tune. Inače, s obzirom da joj posao saborske zastupnice oduzima vremena, od Marinović smo doznali i to kako u kuhinji boravi samo tijekom vikenda. Tijekom tjedna je pak, kaže, malo u Saboru, a malo na djeti.
Kako se snalazi sa kuhačom i loncem pokazao je i Denis Ikić, tajnik HGK Županijske komore koji je uz pomoć Luke Zubaka pripremao juhu od brokula, a dašak strane kuhinje donio je i Jorge Fuentes, veleposlanik OESS-a kojem je uz pomoć Ivana Jovića pripao zadatak da izradi desert – štrudlu od maraške i oraha. Nives Kozulić pak pripala je izrada hladnog predjela – šparoge s posedarskim pršutom i hladnom skutom.