Plivački klub Zadar uspješno je organizirao i proveo sedmo Otvoreno regionalno prvenstvo Hrvatske u paraplivanju koje se održalo u subotu na zatvorenom bazenu "Športskog centra Višnjik". 

Pod krovnom organizacijom, Hrvatskim paraplivačkim savezom te uz pomoć Grada Zadra i ŠC Višnjik, održalo se natjecanje međunarodne naravi na kojem je sudjelovalo 125 paraplivača iz 13 klubova iz Slovenije, BiH i Hrvatske. Nastupili su sljedeći klubovi: Natator Zagreb, Cipal Split, Velenje Slovenija, Spid BiH, Jadera Zadar, Frogo Zadar, Forca Rijeka, Delfin Osijek, Vidra Varaždin, Čakovečki plivački klub, Plavalček Slovenija, Barutana Vinkovci i domaćin PK Zadar.

Paraplivači su se natjecali u 13 disciplina u dva dijela programa te u 16 kategorija (fizička i intelektualna oštećenja). Na natjecanju su nastupili i Hrvatski reprezentativci, sudionici velikih natjecanja, a medalje su se dijelile u svakoj kategoriji, za 3 najbrža rezultata svake discipline.

Iz PK Zadar zahvaljuju svima koji su potpomogli natjecanje, a naročito sudačkoj organizaciji na nesebičnoj pomoći. Posebno drago domaćinima je bilo ugostiti prijateljske klubove iz Slovenije i BiH, koji rado dolaze na bazen Višnjik. Najbrojniji klubovi bili su PK Natator iz Zagreba i PK Cipal iz Splita.

Popodnevni dio natjecanja svečano je otvorio gospodin Davor Valčić, voditelj Radija 057. Natjecanje je započelo pokaznom utrkom plivača „Zadra" iz programa „Sreća u vodi" u kojoj je sudjelovao i naš plivač Petar Sutlović te članova Pk Cipal. Trenerica zadarskih paraplivača, Danijela Kurtin jako je zadovoljna nastupima Lucije Mijolović i Maria Mrčele. Na domaćem terenu imali su odličan nastup i ostvarili zapažene rezultate.

Lucija je u svojoj klasi C21, doplivala do prvog mjesta i zlatnog odličja u disciplinama: 100m prsno (2:13.72), 100m slobodno (1:49.40) i 50m slobodno (47.84) te je zauzela drugo mjesto i srebro u disciplini 50m prsno (57.88). Lucija nastavlja s daljnjim pripremama jer joj uskoro slijedi važno natjecanje. U pratnji trenerice Danijele Kurtin, Lucija će nastupiti na Svjetskom prvenstvu Virtus koje će se održati u Francuskoj od 1. do 10 lipnja.

Najstariji natjecatelj kluba, Mario Mrčela je u svojoj klasi S14 isplivao srebro u disciplini 100m prsno (1:52.24) i broncu na 50m prsno (48.71). U disciplini 50m slobodno (40.01), zauzeo je šesto mjesto, dok je na 100m slobodno (1:34.34) bio sedmi.

Posebnost zadarskog natjecanja je ta što je 2016. godine uvedena kategorija C 21 koja se odnosi na plivače sa Downovim sindromom. Iz kluba kažu da ih posebno veseli ugostiti "downiće" kojih je zahvaljujući marljivom radu klubova, sve više na plivačkim natjecanjima. Svi gostujući klubovi natjecanja u Zadru puni su dojmova i riječi hvale za organizaciju natjecanja, što PK Zadar uvijek smatra zajedničkim uspjehom svih članova koji su uključeni u organizaciju.

Natjecanje ovog tipa ostavlja dubok dojam na sve prisutne, jer paraplivači su borci koji svakim prijeđenim metrom pokazuju snagu duha i tijela. Iz PK Zadar poručuju kako će i dalje popularizirati plivanje i sport za osobe s invaliditetom. Pozivaju sve zainteresirane, mlade i stare, koji imaju afinitet prema rekreativnom ili natjecateljskom plivanju da se jave u PK Zadar i priključe ovom predivnom sportu, bez obzira na oblik invaliditeta (fizičko ili intelektualno). Paraplivači - naši junaci!