U Zadru se na vanjskim terenima ŠRC Višnjik te u dvorani Jazine od 12. do 14. svibnja odigrao V. Diadora Open na kojem je nastupilo kombinirano 24 ekipe. Šest ekipa natjecalo se u konkurenciji do 11 godina, šest u konkurenciji do 16 te 12 seniorskih momčadi.

U11 konkurenciju osvojila je ekipa ŽKK Škabrnja koja je nakon odustajanja jedne ekipe u ligaškom sistemu natjecanja s omjerom 4-0 uvjerljivo slavila prvo mjesto. Najbolji strijelac U11 turnira bio je Emanuel Kapelari iz ekipe KK Nered koji je prikazao sjajnu napadačku sposobnost s čak 15 ubačaja! U11 turnir polučio je sjajne povratne reakcije roditelja, voditelja, klupskih trenera te onih najbitnijih - naših mališana čije košarkaško odrastanje jedva čekamo ispratiti! Svi sudionici dobili su medalje i majice turnira dok su najbolje ekipe dobile pehare za prva tri mjesta! Nagrade su uručivali Željko Kapelari predstavnika medija, Tomislav Kabić Tajnik Košarkaškog saveza Zadarske županije, Ivan Dell`Orco te Marko Mišulić predstavnici sponzora turnira!

POREDAK U11:

1. ŽKK Škabrnja
2. Zadar Trio
3. KK Nered
4. Sikarios
5. Los Banditos
6. ŠK Zadar (odustao)

Nakon U11 turnira na red je došla i konkurencija Otvorenog prvenstva Hrvatske do 16 godina u kojem je nastupilo šest ekipa, a najbolja ekipa izborila je plasman na završnih OPH koje će se održati krajem kolovoza. Šest ekipa bilo je podijeljeno u dvije skupine po tri ekipe, a nastupe u polufinalima izborili su Papica 3X3, Španeri, Sonik II i Sikire. Grupna faza tako je "kobna" postala po Clipperse i KK Zara. U polufinalnim susretima ekipe sastavljene od kadeta KK Opus Puntamika (Španeri i Sonik II) izborile su veliko finale u kojem su sa 11:18 slavili momci pod nazivom Španeri! Momci koji su izborili nastup na 3X3 završnici OPH U16 su: Luka Rukavina, Karlo Gobin i Roko Vukša! Nagrade za najbolje uručivali su Tajnik KK Diadora Josip Vučetić, izbornik 3X3 reprezentacije Hrvoje Marin te član UO KK Diadora Ivica Dokoza.

POREDAK U16:

1. Španeri
2. Sonik II
3. Sikire
4. Papica
5. KK Zara
6. Clippersi