Zadar je od 27. do 29. domaćin trećeg turnira Jedinstvene pretkadetske lige, a prvog dana gledali smo dvoboje između Vrijednosnica Osijek i Zadra te Grafičara iz Ludbrega i Šibenka.

Vrijednosnice i Zadar odigrale su poprilično izjednačenih 20 minuta, nakon čega je Zadar ubacio u „brzinu više" te se vrlo brzo zaboravila i osječka prednost od 33:31 par minuta prije kraja druge četvrtine. Ulaskom u drugo poluvrijeme Zadrani su imali vodstvo od 35:38, a kada je u nastavku u igru ušao rekonvalescent i ponajbolji igrač Zadra, Šime Grbin, momci iz Osijeka nisu više mogli parirati i Zadru te je već ulaskom u zadnju dionicu Zadar imao više od 20 koševa viška (44:66). Do kraja utakmice momci iz Zadra samo su „odrađivali" već dovršen posao, a sjenu na prvu pobjedu u Jedinstvenoj ligi bacila je ozljeda Luke Jeraka nešto više od tri minute prije kraja susreta. Zadrani su na kraju slavili rezultatom 54:88.

Luki želimo brz oporavak, a njegove momke sinoć je uz 19 koševa, 8 skokova i 5 ukradenih lopti predvodio Filip Bilokapić, Luka Bajković dodao je 13 uz 11 skokova, a po 11 ubačaja imali su Frane Ročak i Šime Grbin koji je u svega nešto više od devet minuta na parketu imao i 8 skokova.

Kod gostiju iz Osijeka najbolji je bio Luka Mastanjević s 18 koševa, 12 skokova i 6 ukradenih lopti, a uz njega prvi najraspoloženiji bio je Josip Pleša s 9 koševa.

- Odigrali smo jednu solidnu utakmicu protiv jako dobre ekipe iz Osijeka, iznenadili su nas sa svojom visinom i ozbiljnošću, a mi smo s obzirom na to kako su prolazili zadnje dvije godine očekivali da će utakmica biti malo lakša. Međutim, prvo poluvrijeme igrali smo u egalu, ali kada smo u drugom poluvremenu pritisnuli i uozbiljili se te napravili seriju na početku drugog poluvremena došli do toga da na kraju ovo izgleda kao jedna lagana utakmica. Čestitao bih mojim momcima što su drugo poluvrijeme odigrali dobro, a posebno bih čestitao ekipi Osijeka na posloženoj igri, borbi i na prikazanoj igri kroz cijelu utakmicu, rekao je Rajko Vidaković, trener Zadra.