Komisija za žalbe Nogometnog saveza Zadarske Županije ukinula je odluku kojom se nogometaš Jakov Surać kaznio na 12 mjeseci zabrane igranja zbog vrijeđanja, pljuvanja i na koncu nanošenja lakših ozljeda sucu utakmice veterana Sabunjara i Škabrnja odigrane 19. rujna, kako je navedeno u odluci disciplinskog suca.

Vijeće sastavljeno od Magdalene Bokanović, kao predsjednice Komisije, te Antonija Sinovčića i Nauma Batkovskog, ukinulo je odluku te predmet vratilo disciplinskom sucu radi donošenja nove odluke.

- Ispitujući pobijanu odluku po službenoj dužnosti, Komisija utvrđuje kako je odmjerena kazna suprotno imperativnoj odredbi članka 39. stavka 1. Disciplinskom pravilnika. Naime, imajući u vidu kako se okrivljeniku na teret stavlja počinjenje ukupno tri prekršaja, to će se u ponovljenom postupku, u slučaju dokazanosti svakog pojedinog prekršaja, utvrditi prethodno visina kazne za svaki pojedini prekršaj a potom izreći jedinstvena kazna, koja ne može prijeći dvostruku visinu najteže utvrđene kazne.

S obzirom kako se pobijana odluka temelji na prijavi povjerenika za natjecanje te izvješća o utakmici, a okrivljenik je osporio tako utvrđeno činjenično stanje, tijelo prvog stupnja će u ponovljenom postupku saslušati okrivljenika i izvesti dokaze kojima isti osporava Izvještaj o utakmici i Prijavu povjerenika za natjecanje te temeljem tako provedenog postupka donijeti novu odluku. Slijedom gore navedenoga, na temelju utvrđenih činjenica, Komisija za žalbe Nogometnog saveza Zadarske županije je odlučila kao u izreci ove odluke, stoji u odluci koju potpisuje odvjetnica Magdalena Bokanović.