Podjelom diploma uspješno je završen besplatni košarkaški Kamp Krešimir Ćosić. Tridesetak zadarskih mališana u dvorani koja nosi ime legende proteklog je tjedna usvajalo znanja i vještine iz košarke. Na oglednom satu pred roditeljima, gostima i medijima djeca u pokazala stečena znanja.

Udruga Dani Krešimira Ćosića kampovima u Zadru, Pazinu i Zagrebu započela je popularizaciju košarke među djecom u dobi od 8 do 9 godina. Velika većina od njih više od stotinu, koliko ih je završilo ove godine, nastavit će se baviti košarkom upisom u klubove u njihovim sredinama. Partneri su bili KK Pazin, Cedevita Junior u Zagrebu te ABC škola košarke u Zadru.

„Ovi kampovi samo su početak jedne velike priče koju želimo realizirati diljem Hrvatske. Osmjesi na licima djece najbolje govore koliko su u pet dana imali prilike naučiti od naših trenera. Na ovaj ćemo način dodatno popularizirati košarku te stvarati nove buduće talente!" - izjavila je dopredsjednica Udruge Dani Krešimira Ćosića Zdenka Zrilić koja je mališanima dodijelila priznanja te knjižice „I ja sam Krešo".

U pet dana treneri su djecu učili osnovne vježbe te pravila košarke. Imali su edukaciju iz povijesti košarke, a na zanimljiv način saznali su i tko je bio Krešo Ćosić. Učili su o pravilnoj prehrani, ali i rješavali zadatke pod nazivima „I ja volim svoj dom", „I ja ne odustajem" i drugo. S djecom su u Zadru radili trener Barbara Vrhar, Vlado Vanjak i Čedomir Perinčić.