U nedjelju 1.5. u organizaciji Biciklističkog kluba Zadar održana je nakon trogodišnje pauze cestovna biciklistička utrka „61. Velika Nagrada 1. Svibnja - Memorijal Damira Zdrilića" na kojoj su članovi Bk Zadra odnijeli pobjede u 3 kategorije od 10 koje su bile na programu.

Najtalentiraniji mladi hrvatski biciklist Luka Škara pobijedio je u konkurenciji kadeta te je bio visoko plasiran na trećem mjestu ukupnog plasmana, umalo iznenadivši puno iskusnije seniorske vozače. Vinko Bulum odnio je pobjedu među juniorima i Ivan Kokić u kategoriji Do14. Ema Vujasin i Roko Škara su osvojili druga mjesta kod djevojaka do 15 i dječaka do 14 godina, dok su brončana mjesta na postolju za BK Zadar donijeli Marta Serapiglia kod kadetkinja, Teo Radaš Do15 i Berislav Babić među Veteranima B.

Ukupni pobjednici dvije utrke koje su bile na programu bili su David Pejdo (Do15) iz vodičkog BBK Orlov krug u vremenu 49:46 na stazi dugoj 26km i Dino Rupčić (Elite) iz zagrebačkog BK Dinamo na stazi dugoj 50
km.

Biciklistički klub Zadar zahvaljuje Postaji prometne policije PU Zadarske za osiguranje utke, područnoj osnovnoj školi na Ploči, MB Frigo, Hotelu Porto te svim članovima koji su sudjelovali u organizaciji jednog od najstarijih sportskih događaja u Zadru.