Predsjednik i član Nadzornog odbora KK Zadar Ante Rubeša i Enio Meštrović zatražili su danas u dvorani u Jazinama ostavku direktora Željka Žilavca, poništenje natječaja za sportskog direktora (Zvonimir Ridl) i provođenje revizije kluba. Povod je bila neuspješna sjednica Glavne skupštine, na kojoj je trebao biti skraćen broj članova sa 9 na 7 te imenovan predstavnik HDZ-a. Bilo je najavljeno kako će na to mjesto biti postavljen Davor Karlović, no kako do toga nije došlo bilo je jasno da Nadzorni odbor ostaje nelegalan, što su Meštrović i Rubeša doživjeli kao novu opstrukciju.

- Dok ne budemo mogli obavljati dužnost koju smo preuzeli nećemo pristati na bilo kakve zajmove i rebalanse kojima bi se klub financirao. Doznali smo za frapantne iznose koje je Žilavec odobravao, pa je tako za smještaj igrača i nekih juniora od 10. kolovoza do 29. rujna prošle godine plaćeno više od 500 tisuća kuna. Također, doznali smo da jedan od sponzora, trgovački lanac Tommy, dio novca uplaćuje u novcu a dio od 152.000 kuna isplaćen je preko potrošačke kartice ove trgovine. Nemamo niti jedan R-1 račun za ove troškove pa osnovano sumnjam da direktor to troši na sebe, rekao je Rubeša.

Način na koji je proveden izbor za sportskog direktora također je sporan. Žilavec nije pozvao sve kandidate, Ridla je odabrao na svoju ruku, iako se tražilo da se najprije napravi revizija, utvrdi financijsko stanje po kojemu će se vidjeti kakav sportski direktor Zadru treba.

- Od početka nailazimo na podmetanja, ne da nam se da radimo. Na rebalans smo pristali kako bismo kroz ovo vrijeme očistili temelje i nakon revizije vidjeli kako možemo uopće opstati. Taj novac je potrošen, kao i 5 milijuna kuna za otplatu kredita dignutog prije izbora, a za koji nismo znali. Istovremeno, treneri mlađih uzrasta nisu plaćeni, igrači su u zaostatku. Ovako dalje ne može ići, Dukić o Mijolović preuzeli su odgovornost za klub, koji od nas neće dobiti kune jer nisu ispoštovani dogovoreni uvjeti, rekao je Meštrović.

Revizija, ostavka Žilavca i novi izbor za sportskog direktora uvjeti su koji će Meštrovića i Rubešu „vratiti za pregovarački stol".

- Oni koji su nas doveli ovdje sada moraju objasniti da su pogriješili s njim, iskoristili ga i natjerali da rade nešto što nije želio. Morat će ga žrtvovati da bi klub ostao živ.

PRIOPĆENJE KK ZADAR O SKUPŠTINI
Glasnogovornik Toni Jeričević na klupskoj je stranici iznio službeno viđenje današnje Skupštine.

- Neugodno smo iznenađeni reakcijama pojedinih aktera na Skupštini. Na samom otvaranju Skupštine došlo je do neugodnih ispada i nervoze pojedinih aktera što se dodatno manifestiralo vrijeđanjem na osobnoj razini, razini koja ne pripada civiliziranom svijetu, a pogotovo ne jednoj Skupštini Kluba.

Javni bilježnik je pokušao objasniti ulogu članova Nadzornog odbora na Skupštini, ali apsolutno nije mogao doći do riječi i nije mu omogućeno da pojasni neke stvari vezano za djelovanje same Skupštine.

U nedostatku argumenata napustili su Skupštinu koja je nastavila svoj rad, legalno izglasala sve odluke koje su bile na dnevnom redu, ali odbijanjem potpisa predsjednika Nadzornog odbora one još uvijek nisu pravno valjane. Shodno tome, odluke se ne mogu provesti u Registru Trgovačkog Suda i ovo je još jedan u nizu činova opstruiranja rada Kluba.

Uz ovakav način ponašanja teško će se moći osigurati kontinuitet rada Kluba. Očekujemo da će se sa svim budućim izjavama i istupima pokušati skrenuti pažnja s njihovog nedoličnog i neprimjerenog ponašanja u smjeru destrukcije i daljnjeg razaranja KK Zadar, navodi se u službenoj objavi.