U organizaciji Maraton kluba Marjan proteklog vikenda u Splitu je održan 22. Splitski maraton. Sudjelovalo je gotovo 2.000 trkačica i trkača na dionicama od 21.1km te 42.2km.

Na maratonu je sudjelovalo šest članova Triatlon kluba Zadar, a Hrvoje Baranović je otrčao svoj prvi maraton, nakon nekoliko mjeseci odricanja i priprema s trenerom u Školi trčanja Zadar, Jurom Šangom.

Nakon istrčanog maratonam, Hrvoju je trener propisao strog odmor i oporavak tijela na kojem je  odmah, kaže počeo osjećati posljedice. No, prije toga je bio taj osjećaj radosti i ushita zbog ostvarnog cilja. Nije bilo lako, bilo je i malih kriza, ali nakon pretrčanog 35. kilometra, zašto ne još do 42., kazao je  Baranović, opisujući rutu kojom se trčalo. Ona je uključivala  trčanje Magistralom, oko Vranjica, pa povratno oko Marjana, do Žnjana, oko Dioklecijanove palače, naravno preko Bačvica i nazad s ciljem na rivi. Dan je bio idelan za trčanje, potvrdio je  zadarski arhitekt Hrvoje Baranović kojem čestitamo.

Većina polumaratonaca su već iskusni trkači koji dobro poznaju trčanje, pa čak i samu stazu Splitskog polumaratona. Ipak, Zadrani Nina Nekić i Mile Rukavina su ovom prilikom odradili svoj prvi (sigurno ne i zadnji) polumaraton. Pohvale njima što su se odlučili na ovaj korak za koji ih je, više nego uspješno, spremao trener Ivan Tuta.

Pobjednik ovogodišnjeg 22. Splitskog maratona je Jean Baptista Simukeka iz Ruande s vremenom 2:21:22, dok je njegova sunarodnjakinja Clementine Mukandanga s vremenom 2:37:03 bila najbrža među ženama. Polumaraton u konkurenciji žena je osvojila Nahimana Cavaline iz Burundija s vremenom 1:13:42, a kod muškaraca Hosea Kimeli Kisorio iz Kenija s rezultatom 1:04:33.

Sljedeći veći događaj, prije početka triatlonske sezone, je Grawe Zadar Night Run koji se održava u Zadru 9. travnja.

Rezultati predstavnika TK Zadar
Polumaraton
Ivan Miljković 1:51:26
Ivan Kraljić 1:51:27
Stipe Stagličić 1:54:50
Nina Nekić 2:03:50
Mile Rukavina 2:03:50
Maraton
Hrvoje Baranović 3:53:31