Košarkaši Zadra iznenađujuće su izgubili utakmicu protiv Alkara u Sinju, rezultatom 88:86. Sinjani su apsolutno zasluženo pobijedili, vodili su većim tijekom utakmice, a kada ih je Zadar na kraju stigao uspjeli su pronaći i snage i koncentracije za pobjedu. Zadru je to tek treći poraz ove sezone, a do sada najgoroj momčadi lige tek peta pobjeda.

Utakmica je odlučena u produžetku, kojeg je bolje otvorio Zadar. Alkarje tricama ipak došao do vodstva 86:84 i Zadru ostavio vrijeme za posljednji napad. Sinjani su napravili prekršaj na Carteru (pogađa oba), Zadrani na Vučiću, pogađa i on, a Carter promašuje tricu i Alkar je mogao slaviti.

Iako se uvijek iz kurtoazije govori da je sinjski teren vruć, nitko nije očekivao da bi Zadar mogao imati ovoliko problema s Alkarom, i to u situaciji kad su mu se vratili svi koji su zbog ozljede ili bolesti propustili prošle utakmice. Anzulović doduše nije koristio Bursaća, koji je bio u zapisniku, ali u posljednje vrijeme dosta problema s formom i, čini se, odnosom s trenerom Anzulovićem. Svi drugi bili su tu, pa smo vidjeli najjaču petorku Junaković (i dalje ispred Mavre), Jordano, Carter, Drežnjak, Thompson.

Alkar je bio rezerviran u prvih sedam minuta utakmice, u kojima je postigao svega 4 poena. Doduše, ni Zadar nije više od 8, pa je nakon nekoliko uspješnih akcija i trice Tomaševića došao do vodstva 17:12 na kraju prve četvrtine. Američki šuter Patrick James Mcglynn IV, koji je prošle godine pojačao Sinjane, u drugoj četvrtini pokazao je zašto je bio treći strijelac slovenske lige. Samo u njoj postigao je 14 poena te omogućio Alkaru zadržavanje vodstva 38:30. Kod Zadra je Thompson bio u lošem izdanju pa ga je Anzulović posjeo na klupu, a bez ikakvog učinka bili su i Mavra, Brala i Vuković.

Zadar se malo trgnuo u trećoj četvrtini, koju je uspio dobiti 26:24, iako je Alkar na njenom početku poveo 14 razlike (46:32). Rezultat 62:56 na njezinom kraju bio je i dalje vrlo aktivan za Zadar, pogotovo kad se zna da je objektivna razlika između dviju momčadi takva da bi desetak poena prednosti po četvrtini trebao biti standard. Očekivalo se da će proraditi i trica (4-16 do tada), a i da će nešto ući Thompsonu i Carteru, ako nikome drugome.

Taktika u napadu uglavnom su bile lopte na Thompsona s čekanjem ishoda - poen, prekršaj ili izgubljena lopta. Alkar se dosta mučio na toj poziciji, Amerikanac je dominirao i u napadačkom skoku, ali su probleme rješavali tricama ili prodorima u pravom trenutku. Prošlo je više od 5 minuta a Zadar je još više zaostajao - 71:60.

Budi se u zadnji tren - Carter uspijeva položiti i istrčati kontru, Drežnjak napokon ubacuje tricu a Jordano dodaje dva bacanja za seriju 9:0. Alkar se pogubio, Zadrani polijepili nekoliko blokada i „ukrali" lopte pa je Mavra s dvije trice donio Zadru vodstvo 73:77. Na 75:78 Mcglynn prvi put promašuje tricu, Lukačić hvata loptu i vraća mu je, on opet pogađa obruč a lopta se visoko odbija i spušta kroz mrežicu. Zadar ima 15 sekundi, Carter promašuje i ide se u produžetke.