Na temelju pravilnika o izboru i proglašenju najuspješnijih Hrvatskih atletičara, izvršni odbor Hrvatskog atletskog saveza proglasio je atletičarku Veroniku Šokotu za najbolju mlađu juniorku Hrvatske u 2021. godini.

Iz Atletskog šprtskog kluba Zadar komentirali su kako ih odluka nije previše iznenadila s obzirom na rezultate postignute u 2021. godini. Šokota je u njoj dva puta prvakinja Hrvatske za seniorke, prvakinja Hrvatske za mlađe seniorke, prvakinja Hrvatske za juniorke i za mlađe juniorke. Osvojila je 2. mjesto na Balkanskim igrama za juniorke, 5. mjesto na Europskom prvenstvu za juniorke, 6. mjesto na Zimskom bacačkom kupu za mlađe seniorke i 7. mjesto na svjetskom prvenstvu za juniorke.

Postigla je dva nova hrvatska rekorda za mlađe juniorke u bacanju koplja (500 g) - 57,76 m, i u bacanju koplja (600 g) - 57,02 m. Na atletskim tablicama Hrvatske svih vremena u konkurenciji seniorki ima drugi rezultat od 57,02 metara, dok na atletskim tablicama Europe u konkurenciji mlađih juniorki ima drugi rezultat.