Nakon preskočene godine kada je silom prilika promijenila smjer i jedrila se prema Starom Gradu, „Viška regata „ ponovno hvata kurs prema Visu. U petak 15. listopada zabijeliti će se akvatorij pred Splitom na startu 77.Viške regate koji se očekuje u 9 sati.

Ova atraktivna regata u organizaciji J.K. LABUD tradicionalno privlači jedriličare iz cijele Europe, a on-line je već prijavljeno blizu 120 posada a prijave su još moguće putem linka ( https://www.jklabud.hr/viska-regata/prijave-online ). Raduje dobra vremenska prognoza sa suhim vremenom i dosta vjetra, ali i velika novost, a to je kako od ove godine najbolji jedriličari po skupinama kao nagradu za svoj uspjeh dobivaju i jedinstvenu skulpturu koju je specijalno za Višku regatu kreirao jedan od eminentnih suvremenih hrvatskih kipara Dalibor Stošić. Naravno, velika izvorna skulptura kako tradicija i nalaže biti će prijelazna, a najbolji osvajaju one nešto manje koje im idu u trajno vlasništvo.

Organizacijska novost koja je uvedena prije nekoliko godina i koja se odnosi na razvrstavanje krstaša prema kojoj će Regatni odbor u skladu s pristiglim prijavama razdijeliti krstaše razreda Open na podrazred racing (regatnih) i cruising (navigacijskih) krstaša vrijedi i za ovo izdanje "Viške. Ovim se daje mogućnost jedrilicama koje nemaju vrhunsko jedrilje da budu pobjednici u okviru svojih skupina.

„Ne očekujemo da se ponovi po broju prijava rekordna 75.Viška regata, ali vjerujemo kako će i ovogodišnje izdanje opravdati sva jedriličarska očekivanja.", rekao nam je direktor regate kapetan Toni Mlikota.

U dvije etape najbrži brod regate prema jedrenom vremenu u oba plova osigurava naslov „Najbrže jedrilice" prema kriteriju najbržeg jedrenog vremena, dok je „Službeni pobjednik Viške regate" najuspješniji brod prema ORC razvrstanju.

U nedjelju navečer u J.K. Labud, za najuspješnije posade po svim skupinama i razvrstanjima organizira se dodjela priznanja, a za sve sudionike i prigodna okrijepa, te glazba uživo.

Poštujte more, al prkosite vitru športskim odgojem i zdravim duhom... Viška regata je idealna prilika!