Prošlo je 105 dana od posljednje službene utakmice KK Zadar, u kojoj je pred tisućama navijača na Višnjiku osvojio naslov prvaka. U tih stotinjak dana prošlo je puno vode, otišli su neki lanjski junaci, došli oni koji bi ih trebali naslijediti, ali su navike ostale iste - Zadar je večeras u prvom kolu HT Premijer lige na svom terenu uvjerljivo pobijedio momčad Zaboka rezultatom 77:51.

Momčad koju ove godine vodi Zdravko Radulović često je bila tvrd orah na Višnjiku. Na papiru tu je i dalje nekoliko zanimljivih igrača, ali daleko od kvalitete kojom bi se moglo parirati raspoloženom i motiviranom u Zadru. Od samog početka oštro se krenulo, Bursać je ubacio prva dva pokušaja, jedan je pogodio Vuković i Radulović je već nakon 1:27 minuta zatražio minutu odmora. Nije to prekinulo Zadrov ritam, pogotovo Bursaćev, a tamo gdje bi on zastao nastavili bi Carter ili Mavra. Uz spomenute u početnu petorku trener Ivan Perinčić uvrstio je na poziciji šutera Kevona Harrisa, dok su Luković i Drežnjak priliku čekali s klupe, zajedno s Jordanom, Paponjom, Junakovićem, Bralom i Buljanom.

Rano vodstvo dalo je mogućnost Perinčiću da i njih rano izvede na parket, a jedini ju je na pravi način iskoristio Jordano, u svom stilu, pogođenim tricama. Pomalo je razočaravajuća bila igra Lukovića, koji bi nakon odlaska Onuakua trebao biti najveća zvijezda momčadi, ali očigledno ni nakon priprema još uvijek nije spreman za igru na najvišoj razini. U osam minuta igre u prvom poluvremenu bio je dosta neaktivan u napadu, postigao samo jedan koš, ali je svojom visinom dominirao u zraku i pet puta skočio.

Rezultatski utakmica je bila gotova već nakon prvog poluvremena, koje je Zadar dobio 38:18. To je otvorilo priliku Perinčiću da dade priliku svih 12 igrača, i svih 12 iskoristilo ih je za barem jedan pogodak, uključujući debitanta među seniorima Tomislava Mihaela Buljana, koji je na kraju stigao do 7 poena. U odnosu na lanjsku momčad, dojam je da je novi Amerikanac Harris kvalitetom barem na razini Justicea, a po atraktivnosti zasigurno i iznad. Večeras je postigao 11 poena i skočio 9 puta, po čemu je b io prvo ime susreta. Luković je dobio samo 9 minuta, nije impresionirao, ali sezona je duga i bit će prilike za popravak.

Najefikasniji igrač Zadra bio je Antonio Jordano, koji je do svojih 12 poena stigao šutirajući trice 4-8.