Nakon brojnih odličja osvojenih na županijskoj i regionalnoj razini okrunjenih brončanim odličjem na Prvenstvu Hrvatske u višeboju za limače rođene 2010. atletičar AK Alojzije Stepinac Dorijan Jurešić ostvario je svoj prvi međunarodni uspjeh.

U Splitu je proteklog vikenda održana međunarodna završnica Plazma igara mladih na kojima je Dorijan u utrci na 60 metara za svoje godište podijelio prvo mjesto s Petrom Kuzmićem iz Križevaca. Obojica su utrku istrčali u vremenu 8.1 sekundi.

- Presretan sam! Treniram, zabavljam se, upoznajem nove gradove, nove prijatelje i još osvajam medalje. Veseli me napredak, vjerujem da ću tako nastaviti i dalje, poručio je Dorijan koji je potekao u Školi atletike AK Alojzije Stepinac koji je po broju osvojenih odličja bio najuspješniji klub na ovogodišnjem Prvenstvu Dalmacije za limače.

U pratnji uspješnog zadarskog atletičara, koji ove sezone prelazi u kategoriju mlađih kadeta, bili su treneri Slobodan Miolović i Danijel Tadić.

- Spremamo se za novu sezonu u kojoj se nadamo većem broju natjecanja i slabljenju utjecaja korona krize na sport. Uz upise novih članova, koji nam se mogu priključiti i preko naših društvenih mreža, pripremamo programe za natjecateljsku selekciju od koje očekujemo nastavak odličnih rezultata poput ovog Dorijanovog, rekao je Miolović najavivši početak treninga za 1. rujna.