Nakon deset dana odličnog futsala i još bolje zabave došli smo do završnice Zara Dental Centar Kupa 2021 koji se igrao u Arbanasima. Svjedočili smo mnogim uzbuđenjima koja su kulminirala u seniorskom polufinalu u kojem su Varoš i CB Nita izborili treće uzastopno finale.

Nakon dva uzastopna poraza u finalima, Varoš je naplatila sve dugove. Cijeli susret gospodarili su terenom i imali su konkretnije šanse. Najbolji vratar turnira Jakov Pinčić dugo je svoju ekipu držao na životu. No Najbolji igrač turnira Karlo Klarin imao je druge ideje, prekrasnim lob udarcem vara Pinčića i pogađa za 1-0. Nita se nije predala, Leo Plecić vratio je stvari na početak. Varoš je loše namjestila živi zid što je on najbolje iskoristio. Međutim, spoj mladosti i iskustva su su bili prevaga na strani Varošana, pa preko Luke Jurline i Jakova Mudronje odlaze na nedostižnu prednost za Nitu, kojoj su napokon uspjeli naplatiti dugove iz prošlih finala, te pobjedom 4:1 uzeti toliko željen naslov. Čestitke CB Niti na još jednom izvanrednom turniru.

U juniorskom turniru također smo imali prilike gledati krajnje neizvjesne utakmice na kojima su svoje vrijeme najavili neke nove zadarske futsal zvijezde.

Juniori za 3.mjesto

Jazine 2 - MNK Gauni Biograd 8:2

Jazine 2 lako su se obračunale s biogradskim Gaunima, koji su došli u oslabljenom sastavu. Utakmica u nijednom trenutku nije dovedena u pitanje i bila je to samo formalnost koju su momci s Jazina lakoćom odradili.

Fnale juniori

CB Dišpet - MNK Tehnička 4:0

Izvrsna, sadržajna utakmica koja je obilovala s pregršt šansi i četiri pogotka koja su odlučila pobjednika CB Dišpet.
Iako rezultat ne govori pravo stanje na terenu u redovima Dišpeta posebno se istaknuo mladi vratar Miletić i dečki koji su svoje vještine iskovali u NK Abecedi Sporta.
Tehničari su bili na razini cijeli turnir međutim u finalu je falilo malo više sreće i žara.
S ovim što smo vidjeli posljednjih deset dana u Arbanasima, zadarski futsal zaista ima blistavu budućnost.


Najbolji juniorski pojedinci
Najbolji igrač Juniori - Marin Senkić / CB Dišpet
Najbolji strijelac Juniori- Martin Čirjak / Jazine 2
Najbolji golman Juniori -Matko Miletić / CB Dišpet

Najbolji seniorski pojedinci
Najbolji igrač Seniori - Karlo Klarin / MNK Vartoš ZDC
Najbolji strijelac Seniori -Toni Katalinić / MNK Tin
Najbolji golman Seniori -Jakov Pinčić / CB Nita