Ljubitelji jedrenja na krstašima su došli na svoje i uspješno odjedrili još jednu u nizu Komišku regatu, 30 po redu, biserno izdanje.

Pobjednik za krstaše razreda ORC, te ujedno i pobjednik 30. "Komiške" je posada jedrilice Bare V, iz JK Labud, na čelu s Mirkom Fatovićem. Njih su na cilju u Splitu dočekali jedrilice klase optimist iz matičnog JK Labud.

Jedriličarski klub Labud kao i svih ovih dosadašnjih 30 izdanja organizirao je regatu u suradnji s "Društvom Višana i prijatelja otoka Visa" a uz podršku grada Komiže,T.Z. Komiže i Nautičkog centra Komiža.

Startom regate podno Sustipana za jedriličare je počela i sezona prvih ljetnih morskih druženja, počelo je ljeto, osvajanje pućinskih mjesta od kojih je prva osvojena Komiža, mjesto povjesne ribarice Falkuše i Rote Palagružone, komiških ribara, pjesnika, Pepe Kalafota, kapara, plavca, Teute ...

Ukupno najbrže jedreno vrijeme u oba plova postiže kormilar iz JK Trogir, Mario Hrvoj i posada jedrilice Toto travel tutta Trieste, te tako ova posada osvaja prijelazni pokal najbrže jedrilice prema kriteriju najbržeg jedrenog vremena. Ovom pobjedom su kormilar Mario Hrvoj i posada jedrilice Toto travel Tutta Trieste preuzeli pokal koji je zadnje dvije godine pripadao Nikoli Deškoviću i jedrilici Polet Furioso.

Prema riječima direktora Komiške regate, nedjeljna druga etapa od Komiže do Splita bila je izuzetno atraktivna, jer se startalo po buri koja je ove veceri odlućila ranije otici na počinak i ostaviti veći dio flote koja je plutala u blizini Maslinice loveci njene zadnje refule. Najuporniji jedriličari se ipak nisu dali obeshrabrit te su uspjeli dojedriti u cilj u vremenskom ograničenju jedrenja regate.

I ove godine se uz četiri omiljene Labudove regate krstaša rezultati bilježe i za "Lukša Cicarelli CUP". 30. Komiška regata druga je u nizu, nakon ovogodišnjeg prvog izdanja Paiške regate, i bodovi osvojeni na njoj, ulaze u ukupne bodove potrebne za osvajanje ovog vrijednog trofeja.

Na kraju, zahvaljujemo svim učesnicima ovogodišnje Komiške regate koji su odlućili zajedriti usprkos svim posebnostima koje nam je uvjetovao COVID 19.

Rezultati su objavljeni na https://www.jklabud.hr/komiska-regata. Zbog već spomenutog razloga, izostalo je svečano proglašenje pobjednika. Sve dobitnike nagrada, JK Labud poziva da tijekom tjedna dođu u prostorije kluba po svoje zaslužene pokale.