Zadar je sinoć pobijedio Cibonu i osigurao ostanak u ABA ligi, ali uz brojne repove iza utakmice koji se nisu dali naslutiti u prvom poluvremenu, kada je Zadar uvjerljivo vodio i, kako se činilo, riješio pitanje pobjednika. To je pomalo bilo i očekivano, s obzirom na to da Cibona ima velikih problema s "rosterom" nakon otpuštanja Bundovića i Markote, a nije mogao nastupiti niti najiskusniji igrač Darko Planinić, koji nije bio registriran u terminu kada se utakmica prvotno trebala odigrati.

Cibona je sa samo osam igrača u rotaciji uspjela stići i umalo prestići Zadar, što je izbjegnuto zahvaljujući nestvarnoj partiji kapetana Dominika Mavre, koji je postigao 33 poena uz skoro savršen šut, pet skokova, pet asistencija i čak devet pretrpljenih prekršaja, zbog čega je dobio valorizaciju 47. Zasjenio je time čak i mladog Roka Prkačina, koji je s druge strane "utrpao" 38 poena.

Prvi problem je već viđeni pad u drugom dijelu utakmice. S obzirom na to da se on ponavlja u svakoj utakmici što ona više odmiče, teško je povjerovati da to nema veze s fizičkom pripremljenošću momčadi. Trener Veljko Mršić za to dijelom krivi koncentraciju, a dijelom naporan raspored, iako je pred ovu utakmicu Zadar imao četiri dana odmora, dok je Cibona (ponovimo, s osam igrača!) dva dana ranije imala tešku utakmicu u Splitu. Unatoč tome, bolje su podnijeli napore u prvih tridesetak minuta.

- Čestitam igračima što su dvije utakmice prije kraja ostvarili još jedan cilj ove sezone. Prvo poluvrijeme je bilo dosta dobro u napadu, nismo imali cijelu utakmicu dovoljno energije dok smo u obrani bili na nivou ispod onoga što inače pružamo. U drugom poluvremenu se dogodila ta standardna četvrta četvrtina, iako je i treća četvrtina bila na tragu toga. Cibona je odigrala fantastično, što se puno puta događa kad u ekipi ostane samo osam igrača. Na kraju smo imali sreću, vidjeli smo fantastičnu partiju Mavre, dok je s druge strane odličnu utakmicu imao Prkačin.

Drugi detalj koji je zaokupio pažnju javnosti je potez Chinanua Onuakua, koji je u frustraciji zbog izlaska s parketa iskidao dres koji je nosio. Iako je bila riječ o emotivnog trenutku, u kojemu je Onuaku pokazao da mu je stalo do onoga što se događa na terenu, mnogima je zasmetala činjenica da je iskidao "sveti dres". Pojavila se i informacija da Onuaku navodno nije imao zamjenski dres te se do kraja utakmice nije vraćao u igru, ali je to jutros demantirano. Sve se događalo u 35. minuti, kada je Cibona povela, a  nakon toga uslijedio je preokret u Mavrinoj režiji.

- Nisam vidio tu situaciju. Ako je to napravio, bit će kažnjen po klupskom pravilniku. To je nedopustivo ponašanje za jednog profesionalca, komentirao je Mršić, koji je rekao i kako ne zna postoji li rezervni dres u ovakvim situacijama, te bi o tome trebalo pitati ekonoma Zdenka Perića.

Iako je izgubila, Cibona je uspjela razigrati svoju mladost predvođenu Prkačinom, te će s njom i iskusnima Novačićem i Planinićem zasigurno biti težak protivnik u očekivanom finalu HT Premijer lige.