Košarkaši Zadra uvjerljivo su svladali Adria Oil Škrljevo u 28. kolu HT Premijer lige. Zadarski košarkaši od početka su krenuli onako kako to navijači stalno priželjkuju u domaćem prvenstvu, poveli 11:0 u 4. minuti, do kraja prve četvrtine već je bilo 27:12 ali i prvi put, za razliku od nekih drugih utakmica, nastavili s visokim ritmom u ostatku utakmice. Do kraja prvog poluvremena već je bilo 55:26, prednost je pred kraj utakmice dvaput narasla na 40 razlike (105:65), a završilo je 109:71. U utakmici takve razlike u klasi bilo bi izlišno pisati tko je što dobro napravio, jer su svi koji su bili na parketu ispunili Mršićeve zahtjeve.

Zanimljivije od prikazanog na parketu bilo je ono što se događalo izvan njega - nezadovoljan reakcijom Dominika Mavre, trener Mršić ga je u prvoj četvrtini poslao u svlačionicu. Za njim je otišao Onuaku, koji se nešto kasnije vratio, dok je Mavra sjeo na tribine. Nakon samo dvije minute igre nezgodan udarac dobio je Carter, pa je i on poslan na tribinu, a kasnije tijekom utakmice ozlijedio se i Duje Brala. Carterova ozljeda lakše je prirode, dok je Brala ozlijedio skočni zglob i sigurno neće nastupiti u sljedećoj utakmici protiv Borca.

- Ušli smo ozbiljno u utakmicu, Škrljevo je promašilo otvorene šuteve, mi smo svoje zabili, što je usmjerilo utakmicu. Kasnije smo dobro trčali, pogađali šuteve, čestitam momcima. Mavra je imao jednu neprimjerenu reakciju na parketu, momčad je uvijek na prvom mjestu. Svakome se dogodi takva ekshibicija, a moj posao je da ne dopustim da to bukne. Ako netko ima međusobne probleme, treba to rješavati na treningu, u svlačionici, nikako na utakmici. To su stvari koje se događaju u profesionalnom sportu. Onuaku je otišao za Mavrom kako bi izgladili nesporazume. Sutra imamo 10, 11 sati puta, imat ćemo vremena za razgovor, izgladit će to. Šteta zbog Braline ozljede, ušao je u dobar ritam, vidjet ćemo koliko će ga ovo udaljiti s parketa, rekao je nakon utakmice Veljko Mršić.

Kao kuriozitet navedimo da je Zadar gađao trice 17-22 (69 posto), što je vjerojatno neviđeno u nekoliko posljednjih sezona. Najveće zasluge za to imaju Kodi Justice (24 poena, trice 7-7) i Antonio Jordano (23 poena, trice 7-8). Junaković je iskoristio Mavrino hlađenje te je za 18 minuta na parketu upisao čak osam asistencija. U takvoj utakmici najgore je išlo Palokaju, koji je na parketu proveo najviše od svih, 30 minuta, a da se nije uspio upisati u strijelce.