Jako uspješan završetak ljetne sezone za sve hrvatske klubove bio je ljetno državno prvenstvo koje se, nakon duge pauze, ipak održalo! Sve pohvale HPS-u na organizaciji kvalitetnog i sigurnog natjecanja, bez prisustva publike, na otvorenom bazenu Mladost u Zagrebu.

Od 7. do 9. kolovoza najbolje plivačice i plivači iz 44 plivačka kluba iz Hrvatske, ukupno 450 plivača iz kategorije od kadeta do seniora natjecalo se u finalnim utrkama individualnih i štafetnih disciplina. Nastupilo se bez prisustva publike na 50m otvorenom bazenu. Natjecanje se odvijalo u četiri dijela, bez kvalifikacijskih utrka kao inače.

Za plivački klub Zadar natjecalo se osam plivačica i plivača: junior Božo Puhalović, ml. juniori: Roko Šango, Ivan Šango, Ivan Klanac, Dina Volarević i kadeti: David Radeka, Marcela Lovrović i Lovre Dellavia.

Najupješniji plivači bili su junior Božo Puhalović i ml. junior Roko Šango, dok je najuspješnija plivačica Zadra bila je ml. juniorka Dina Volarević. Ove godine u brojčano manjem sastavu, PK Zadar je nastupio bez troje seniora i s ukupno manjim brojem plivača nego inače; iako nije bilo medalje, veliki su uspjesi plivača.

Božo Puhalović bio je 6. u apsolutnoj konkurenciji na 50m slobodno, s osobnim rezultatom 24.11. bio je i 6. ml. senior i 5. junior; na 50m delfin je bio 8. u apsolutnoj konkurenciji, 5. junior i 7. ml. senior (25.88); na 200m slobodno (1.58.19) 9. u apsolutnoj konkurenciji, 8. junior i ml. senior, a na 100m slobodno (53.19) bio je 10. apsolutno, 9. junior i 10. ml.senior. Ml. junior Roko Šango bio je najbliže medalji, 4. mjesto ostvario je osobnim rezultatom na 200m leđno (2:16.27) te 8. u apsolutnoj, ml. seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Na 100m leđno (1:03.05) Roko je bio 9. ml. junior.

Ml. juniorka Dina Volarević nastupila je u dvije utrke i u obje plivala osobne rezultate, na 50m slobodno (28.90) plivala je 8. mjesto u svojoj kategoriji. I ostali plivači bilježe najbolje rezultate u sezoni koja je bila posebno teška i zbog pauze i zbog manjka natjecanja u 50m bazenima; plivači su prije PH otplivali samo Regionalno natjecanje u 50m bazenu. Najbolje rezultate u svojim disciplinama plivali su i Ivan Klanac (14. ml. junior na 100m delfin i 16. ml. junior na 200m delfin) i Ivan Šango; kadet David Radeka bio je 17. na 200m delfin, kadetkinja Marcela Lovrovć 15. na 100m leđno, Lovre Dellavia 21. kadet na 100m prsno.
Najbolji štafetni nastup PK Zadar je imao na muškoj juniorskoj štafeti 4x100m mješovito (4:13.51) sa 10. plasmanom u kategoriji u sastavu Roko Šango, Ivan Šango, Ivan Klanac i Božo Puhalović. Sa plivačima su radili treneri: Josipa Nekić, Željko Olujić i Ivan Karavida, a na natjecanju su ih pratili Josipa Nekić i Željko Olujić.

Natjecateljima Zadra slijedi pauza, a početkom rujna kreće nova sezona.

Treneri Josipa Nekić i Željko Olujić zadovoljni sa ostvarenim rezultatima, posebno svim osobnim rezultatima, te sa odličnim ekipnim plasmanom plivača, iako su u malom broju.

Natjecateljima slijedi odmor, a iz PK Zadar pozivaju sve zainteresirane u kolovozu za ljetnu školu plivanja da se priključe treninzima na bazenu Kolovare.