Utrka Dugi Otok Trail jedna je od prva tri događanja u Hrvatskoj koja su, po preporuci Stožera civilne zaštite Zadarske županije, otkazana radi postojeće epidemije koronavirusa. Druge dvije bile su Škraping na otoku Pašmanu i Svjetsko školsko košarkaško prvenstvo za osnovne škole.

Nakon otkazivanja, odnosno odgode ovih sportskih događanja počela su se postavljati pitanja u vezi povrata startnina prijavljenim natjecateljima. Upravo na to jedan naš čitatelj ima prigovor:

- Organizatori utrke Dugi otok trail pokupili su startnine u iznosu 170 kn i ne pada im na pamet vratiti niti dijelić novca, dok je istovremeno Pašman vratio punu startninu natjecateljima Škrapinga otkazanog dva dana prije. Na što je naš novac potrošen toliko unaprijed? Ručak, ulaznice u park prirode, dežurstvo HGSS-a?? Ili su se organizatori malo zaigrali s našim novcem? Jako su bahati i politiziraju za apstraktnim i nedorečenim informacijama, stoji u njegovoj poruci.

Na službenim stranicama utrke naglašeno je da se radi o objektivnoj okolnosti na koju nitko ne može utjecati, te se utrka neće otkazati, već odgoditi za neki termin na što će se primijeniti standardna pravila o povratu startnine. Isto su nam potvrdili i u TZ Sali:

- Povrat startnine ne može se ostvariti jer su svi natjecateljski paketi pripremljeni, a to je bilo naglašeno i prije cijele ove situacije. Oni natjecatelji koji ne budu mogli sudjelovati u novom terminu, moći će preuzeti svoje natjecateljske pakete. Ukoliko ih ne budu mogli sami preuzeti, bit će im poslani. U krajnjem slučaju, ako novog termina u ovoj godini uopće ne bude, startnine će se vratiti natjecateljima, naglasili su organizatori.