Ne petodnevnim pripremama boksačke reprezentacije za kadete i mlađe kadete su četvorica Zadranina - Ivan Nekić, Niko Dražina, Luka Matijević i Andrejas Baričević. Reprezentaciju od ukupno 16 boksača iz Zagreba, Pule, Rijeke, Splita i Zadra na pripreme su poveli izbornici Nikola Marketin (BK Ares, Zadar) i trener Moris Tanković (Bk Arena, Pula), u suradnji s Kineziološkim fakultetom u Splitu. Nažalost, trener Vedran Bajlo (BK Ares) nije mogao nazočiti pripremama zbog klupskih obveza i priprema boksača za nadolazeće prvenstvo Hrvatske.

Treninzi se održavaju dva puta dnevno u mjestu Mrkopalj pokraj Delnica. Ujutro se rade kondicijski treninzi, dok su poslijepodnevni treninzi posvećeni tehnici i taktici.

- Cilj ovih priprema je upoznavanje, analiziranje i praćenje mladih boksača za predstojeće turnire. Svaka tri mjeseca imamo namjeru raditi kampove kako bismo sustavno stvarali boksače od najmlađih uzrasta, jer smatramo da je to jedini ispravan način za stvaranje boksača koji će biti konkurentniji na velikim međunarodnim natjecanjima. Našim praćenjem i analizama u suradnji s njihovim klubovima i trenerima radimo na njihovom razvoju, kako ljudskom tako i sportskom, navodi izbornik Nikola Marketin.