Bruna Huljev i Matej Neveščanin, zadarske zvijezde u skokovima u vodu bili su gosti emisije 057 Radija "Na mladima svijet ostaje". 

Juniorka Bruna Huljev na posljednjem Otvorenom ljetnom prvenstvu Hrvatske u skokovima u vodu osvojila je drugo mjesto na sve tri discipline: daska 1m, daska 3m i toranj. Nije to njezin jedini uspjeh jer je nedavno također osvojila dvije bronce u skokovima na vodu na Ljetnom seniorskom prvenstvu Hrvatske, u kategoriji juniorki na Alpe Adria Zadar osvojila je prvo mjesto sa daske 1m i 3m, a bila je i u finalu Europskog prvenstva koje se održalo u ruskom Kazanu!

Matej Nevešćanin u kategoriji starijih kadeta osvojio je zlato sa daske 1m i 3m dok je sa tornja osvojio srebro. Nizao je uspjehe i prije, pa je u kategoriji starijih kadeta osvojio prvo mjesto sa daske 1m i 3m na natjecanju Alpe Adria Zadar, a na jakom međunarodnom turniru u Amsterdamu koji je održan u travnju plasirao  se u finale sa daske 1m i 3m, osvojivši tamo 1. mjesto sa daske 3 metra i 2. mjesto sa daske 1m! U zimskom kadetskom i juniorkom prvenstvu zauzeo je također prvo mjesto sa daske 1m.

Bruna je pohađala Osnovnu školu Kruna Krstića i uskoro kreće u 1. razred Gimnazije Jurja Barakovića, a skokove trenira pet godina. Njezin kolega Matej je 12-godišnjak koji pohađa Osnovnu školu Šime Budinića.

- Kada sam počela trenirati skokove bila sam uvijek zadnja i nisam očekivala da ću postići ovako nešto. Jako sam ponosna na svoje rezultate, a uzor mi je Marcela Marić, rekla nam je Bruna, dodajući kako je sve počelo kad joj je mama je na plakatu vidjela obavijest o besplatnim treninzima skokova u vodu, nakon čega je počelo njezino uspješno putovanje.

- Jednog dana išao sam s tatom na bazen i cijelo sam vrijeme gledao u skakaonicu. Tata me je potaknuo da probam i tada sam počeo trenirati. To traje već osam godina. Već u prvoj godini sam osvojio treće mjesto. Nakon toga sam počeo osvajati zlata, priča nam Matej.

Treniraju čak šest puta tjedno od ponedjeljka do petka uključujući suhi (1,5 sati) i vodeni trening (2 sata). Otkrivaju nam kako u novoj sezoni planiraju zagristi još više, kao i da očekuju još više uspjeha i (zlatnih) medalja.

- Početnik u skokovima na vodu mora savladavati svoje strahove, vjerojatno će puno puta htjeti odustati, ali sve je stvar u navici. Svaki novi skok najbolji je osjećaj na svijetu! Samo krenite, jer jednom kad dođete do uspjeha sav trud se isplati, složni su mladi zadarski sportaši.