Završio je ovogodišnji, 9. memorijalni turnir u čast mladog biogradskog anđela Antonija Jajčanina, a koji je postao sinonim tradicionalnog okupljanja građana Biograda svih uzrasta.

Turnir u organizaciji MNK Gauna, čiji je Antonijo bio i član (uz NK Primorac), ove godine i pripao je najvećim dijelom organizatoru, no krenimo redom. Veliku svečanu ceremoniju otvaranja novouređenog igrališta OŠ Biograd upriličili su glavni krivci uređenju istog: Šime Mršić - zamjenik župana Zadarske županije, Ivan Knez - gradonačelnik, Jordanko Miloš - ravnatelj osnovne škole, a sve uz podršku Zdenka Kvartuča - predsjednika sportske zajednice i jednog od najvećih zagovaratelja ovog događaja.

- Na samom početku, prethodno početnom udarcu zamjenika župana, velikim emotivnim obraćanjem, Antonijev otac Bore Jajčanin, vratio nas je sve devet godina unatrag, te u ime cijele obitelji duboko zahvalio svim ljudima koji i dalje veličaju sportski duh i druženje s kojim nas je Antonijo sve zadužio, ističu iz MNK Gauna.

Turnir je po prvi put odigran na otvorenom igralištu u dva dijela, dječjem dijelu turnira (tići i pioniri) te u seniorskom dijelu.

U tićima prevlast je pripala ekipi Primoštena, koja je uz najboljeg igrača turnira Marka Gracina i najboljeg vratara Filipa Pavasovića, nakon pobjede u polufinalu 3-1 protiv Gauna, u finalu lakoćom svladala Crnicu 3-0. U prvom polufinalu Crnica je svladala Pirovac na penale 1:1 (2:3), dok je Pirovac na penale svladao Gaune u borbi za treće mjesto 1:1 (3:1).

Kod pionira, prvo mjesto su bez većih poteškoća uzeli Gauni trenera Ivana Kolačka, koji su dali najboljeg igrača turnira Ivana Nekića i vratara Josipa Kulaša. U finalu su svladali vodičke Heroje 5:1, nakon što su u polufinalu izbacili Crnicu (3:1). U borbi za treće mjesto Crnica je svladala Primošten rezultatom 4:1, kojem je to bio drugi poraz nakon polufinalnog poraza od momčadi Heroja 2:3.
U seniorskom dijelu nakon 9. godina odigravanja u finalu nismo gledali neku od favoritskih ekipa Kose Istok i Kose Zapad. Kosa Istok je pobjedom 3-2 osvojila 3. mjesto dok je Kosa Zapad potpuno razočarala i po prvi put završila posljednja unatoč najvećoj navijačkoj podršci. U velikom finalu gdje su se susreli Centar Zapad i Centar Istok, nakon 0-0 u regularnom dijelu, sreću u penalima odnio je Zapad i osvojio svoju prvu titulu. Po prvi puta pobjednik memorijalnog turnira dao je najboljeg igrača i vratara turnira, ,,gaune" Ivu Morožina i Jakova Feraru. Zanimljivo je da su obje polufinalne utakmice između Centra Zapad i Kose Zapad te Centra Istok i Kose Istok završile identičnim rezultatom 3:3, te su pobjednika odlučile bravurozne obrane vratara. Nakon dodijele odličja, uslijedio je već tradicionalni domjenak.

- U ime kluba i obitelji zahvaljujemo se svima i vidimo se dogodine, na desetu obljetnicu Antonijevog odlaska.