Cijeli dan trajali su pregovori s Glen Davisom da bi nakon utakmice s Cedevitom Uprava kluba potvrdila - NBA zvijezda nakon svega tri dana napušta KK Zadar!

- Ispričavam se navijačima koji su došli vidjeti Davisa. To se nažalost neće dogoditi. Problemi su krenuli u petak kada me zvao da ima probleme - viroza, nervoza, nostalgija za domom. Rekao je i da nije shvatio tu ozbiljnost - dva treninga dnevno, duga putovanja... Mi smo napravili sve što smo mogli da ostane. Htjeli smo mu dati više novca. Naravno, u okviru budžeta kojeg imamo. Međutim, onda je počeo s drugim zahtjevima - biranjem utakmica, treninga... Nismo mogli pristati na ucjenjivanje, rekao je sportski direktor Branimir Longin izražavajući žaljenje zbog njegovog odlaska jer je u kratko vrijeme na treningu pokazao igračku kvalitetu. 

Je li KK Zadar mogao pretpostaviti da će do ovoga doći?

- Ne znam kako smo to mogli pretpostaviti, možda se tako radi u Americi... No ti zahtjevi, dizanje novca u zadnji čas, mi preko toga nismo mogli preći. Negdje se mora povući crta. KK Zadar mora biti na prvom mjestu i niti jedno ime ne smije biti iznad njega. Ova garnitura neće nikome dozvoliti, bez obzira na svoju veličinu, da se igra s imenom KK Zadar, jasno je poručio direktor Željko Žilavec. 

Klub je od danas u potrazi za novim centrom, a Uprava je najavila da će u ponedjeljak angažirati pravnu službu kako bi maksimalno zaštitili KK Zadar prema stavkama ugovora kojeg je Big Baby potpisao sa zadarskim abaligašom.