San konačno postaje stvarnost za Tonija Mrkića. Pobjednik prve Utakmice života priključio se GNK Dinamo II na pripremama i tako započeo svoj profesionalni nogometni put. Ovaj 22-godišnji Zadranin odradio je prvi trening s drugom momčadi hrvatskog prvaka, a novi klub odmah ga je osvojio.

Dojmovi su još uvijek svježi, ali mogu reći da sam oduševljen što sam se našao u takvom okruženju. Uvjeti su neusporedivo bolji od onih u kojima sam ikada do sada trenirao, a to odmah utječe pozitivno na psihu jer se osjećaš kao pravi igrač!- izjavio je Toni i dodao: Tek sam na početku, ne razmišljam još u igranju, ali dat ću sve od sebe i svojim radom zaslužiti mjesto u momčadi!

Toni se u Utakmicu života prijavio kako bi testirao svoje sposobnosti, ali je vrlo brzo svojom igrom privukao pažnju stručnog stožera predvođenog Igorom Štimcem. Tijekom mjesec dana napornih treninga s vrhunskim stručnjacima, Toni se istaknuo mirnoćom igre u sredini terena, a isto je pokazao i u finalnoj utakmici protiv All Star ekipe hrvatskih nogometnih profesionalaca. Iako su s druge strane bili bivši reprezentativci poput Danijela Pranjića, Gordona Schildenfelda, Sammira i Ivana Bošnjaka, ekipa Utakmice života odnijela je pobjedu, a Toni je kao najbolji igrač potpisao jednogodišnji ugovor s GNK Dinamo i osvojio nagradu u iznosu sto tisuća kuna.

Način treniranja u Utakmici života nije daleko od treninga s Dinamom II, i tamo smo radili s pravim stručnjacima koji su nas digli na jednu višu razinu. Pozivam sve mlade nogometaše da se prijave u iduću sezonu, tko zna gdje ih njihov trud i talent mogu dovesti!- izjavio je Toni, a osvrnuo se i na trenutno najaktualniju temu u Hrvatskoj: Vjerujem kako hrvatska reprezentacija može do zlata na ovom Svjetskom prvenstvu. Iznenadio me Rebić, ali najbolji je ipak moj Zadranin Modrić, koji mi je jedan od nogometnih uzora i po mom mišljenju najbolji veznjak na svijetu!

Za prvu sezonu Utakmice života prijavilo se više od tisuću kandidata, a samo njih 30 dobilo je priliku trenirati s vrhunskim nogometnim stručnjacima. Uz Tonija, svoju priliku za nogometni uspjeh dobit će i drugi kandidati koji su svojim talentom privukli pažnju klubova i u Hrvatskoj ali i inozemstvu. Sve epizode Utakmice života možete pogledati na istoimenom YouTube kanalu, a više informacija nalazi se na Facebook i Instagram profilu Utakmice života.