Kada je 3. studenog šest minuta prije kraja treće četvrtine Igokea na Višnjiku povela 45:55, nakon tek jedne pobjede i pet poraza Zadra u ABA ligi, mnogi su već ispisivali "osmrtnicu" za trenera Aramisa Naglića. Nitko nije Nagliću previše zamjerao za rezultat, ali se činilo kako jedna krajnje limitirana momčad jednostavno ne može napredovati u ovakvim okolnostima te će trebati temeljitu rekonstrukciju i stručnog i igračkog kadra. Sljedećih 14 minuta, kao i 35 dana u ABA i Premijer ligi ulaze u najbolje dionice Zadra ikada. Zadar je skinuo mnoge velike skalpove, dvaput je pala Cibona, te je u 10 utakmica ostvario nestvarnih devet pobjeda. S pet pobjeda u ABA ligi već se gleda prema vrhu i hvatanju ulaznice za Final four. U Zadru je uvijek bila tanka granica od očaja do euforije, no ono što momci pokazuju na parketu zaista daje naslutiti visoke domete.

Zadar je nakon dugo vremena u utakmicu protiv Olimpije ušao kao favorit. Od prve minute domaći sastav želio se postaviti kao gazda na svom terenu, u čemu je i uspio. Ono što se činilo nezamislivim do prije mjesec dana (da ne pričamo o višemjesečnom Vladovićevom izbivanju), to mu je uspijevalo unatoč tome što je Preston Knowles počeo s klupe i u igru ušao nakon šest minuta, pri vodstvu Zadra 19:13. Njegov ulazak dao je novi vjetar u leđa zadarskoj igri, te je uz nekoliko poena Božića i Ivanova Zadar već u prvoj četvrtini otišao prvo na 26:15 a potom i na 29:18. Košem Morgana Slovenci na prvi minipredah odlaze s -9.

Drugu četvrtinu Zadar nastavlja u istom ritmu i zaista ih je užitak gledati kako igraju. Olimpija se krajem ove četvrtine potpuno raspala, te je nakon dolaska na 33:25 6:27 prije poluvremena uslijedio strmoglavi pad. Knowles pogađa tricu, Bašić dvicu pa tricu, Brzoja i Krajina dva i već je 51:30 do odlaska na odmor.

Nakon tako uvjerljivog vodstva u trećoj je četvrtini očekivano došlo do manje krize. Srećom, ni Olimpija nije briljirala pa se tri minute igralo bez ijednog koša s bje strane. Slovenski Amerikanci Oliver i Morgan među prvima su se probudili i počeli hvatati kakav-takav priključak, no Zadar je odgovorio sigurnom igrom prema visokim igračima pa se prednost nije topila kako su Slovenci priželjkivali. Najbliže su stigli 2:42 prije kraja treće četvrtine, na 62:51 no Knowles i Bostic to brzo vraćaju na 69:53, rezultat kojim se ulazi u posljednjih 10 minuta.

Stvorena zaliha priuštila je mir na Zadrovu klupu, a kad je Ivanov tricom digao na 74:53 bilo je jasno da se Olimpija neće vratiti.

Lijepe dionice do kraja su imali Božić i Špralja, a svoje minute dobio je čak i Toni Jelenković Na kraju je završilo rezultatom 97:77, uz 15 poena Ivanova, po 14 Krajine, Bostica i Božića te 13 Knowlesa. Za tjedan dana u Zadar dolazi Budućnost VOLI, lider lige, pravi test za krajnji domet ove momčadi, koja je pobjedom (privremeno) dohvatila četvrto mjesto.