Sinoć je u zagrebačkome kinu Tuškanac održana premijera prvoga dokumentarnog filma Nevene Rendeli Ironwoman.

Pred brojnom zagrebačkom publikom, koja je do posljednjega mjesta ispunila dvoranu, Ironwoman je predstavila ekipa filma: urednica i scenaristica Nevena Rendeli, redateljica Lana Zaninović, direktor fotografije Mak Vejzović, skladatelj Nikša Marinović, majstor rasvjete Darko Višek, montažer Filip Karabelj, producentica Sunčana Hrvatin Kunić te ostatak filmske ekipe.

Film prati priču Đurđice Orepić, udovicu i majku troje djece. Život joj je mogao teći mirno i bez prevelikih izazova, no ona se u svojim pedesetima odlučuje na promjenu. Premda se nikada nije bavila sportom, počela je trčati. Cilj joj je pripremiti se i otići na najtežu triatlonsku utrku na svijetu. Riječ je o prestižnome svjetskom natjecanju u Ironmanu na Havajima. Zašto netko u svojim pedesetima odluči promijeniti život, kolike napore tijelo može izdržati i što ljude tjera na pomicanje granica samo su neka od pitanja o kojima je razmišljala Nevena dok se rađala ideja o filmu.

„Đurđica je jedna od onih osoba koja nadahnjuje željom i snagom da se život doživljava bez zadanih okvira. Rođena je glumica. Toliko je prirodna pred kamerom da je čudo da je netko već prije nije otkrio. Stoički je podnijela snimanje iako su je kamere pratile u stopu u najtežemu razdoblju treniranja, deset dana prije Ironmana, ali i tijekom samoga natjecanja koje je za nju trajalo 11 sati i 19 minuta", istaknula je Nevena Rendeli.
Film je snimljen u kasno proljeće 2015., a ekipa je cijelu jesen i zimu provela u montaži kako bi od filma dobili točno ono što su željeli. Zadovoljni su učinjenim i ističu da katkad na snimanju nije bilo baš lako.

Ironwoman će gledatelji moći pogledati 16. ožujka na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT - HTV 1) u 20 sati.