Za prvu glavnu skupštinu Košarkaškog kluba Zadar, sazvanu 29. kolovoza, dopunjen je dnevni red izmjenom Statuta tog prvog zadarskog sportskog društva.


Zakonskom obavezom utvrđeno je izmjenama Statuta društva kako temeljni kapital iznosi 44.631.500 kuna. Taj iznos podijeljen na 178.526 (sto sedamdeset osam tisuća petsto dvadeset šest) dionica.


U odnosu na procjenu temeljenog kapitala, utvrđenu elaboratom o preoblikovanju, koja je iznosila preko 50 milijuna kuna, nakon osnivačke skupštine krajem 2012. godine kojoj je prethodio i upis dionica KK Zadar, službeno je utvrđen temeljni kapital Društva
Nominalno on iznosi 44. 6 milijuna kuna, što se odnosi na većinski udio Grada Zadra, koji je po zakonu uplatio milijun kuna, te preuzeo obaveze, odnosno dugove KK Zadar od 33.5 milijuna kuna. Kako je to zakonom određeno, Grad Zadar ih je pretvorio u dionički udio kojim je postao vlasnik paketa od 80 posto dionica KK Zadar. U vlasničkoj strukturi  izvjestan broj dionica pripada  tzv. malim dioničarima, a  na skupštini bi se trebalo doznati tko su nositelji preostalog dijela temeljenog kapitala koji se prvi put službeno utvrđuje.


Dioničarima će se, kao što je već poznato prikazati gubitak od 10 milijuna kuna za formalno dvije kalendarske godine ili jednu košarkašku sezonu. Bez obzira na njegovu genezu, koju je direktor Boris Skroće početkom tjedna želio javnosti prikazati kao pitanju godišnji odmor glavnog sponzora, odnosno povezati s predstečajnom nagodbom.

Međutim, gubitak KK Zadar, kao dioničkog društva, bit će službeno zabilježen u dokumentima. Dioničari na skupštini glasat će i o predloženoj odluci kojom će se to pokriti iz buduće dobiti društva.


To je zakonska forma od koje ne može pobjeći ni preoblikovani KK Zadar čije je poslovanje pod drugačijim povećalom nego što je to bilo do sada..