Nakon Zadra - Rijeka. Sportski put odveo je Šimu Perića, koji godinama u Hrvatskoj dominira u skokovima u vodu, s Višnjika na Kantridu. Perić je još 1. rujna prošle godine uzeo ispisnicu iz Kluba za skokove u vodu Zadar, pola godine je bio "nigdje", a od 1. ožujka je član Primorja 2010. U međuvremenu propustio je Zimsko prvenstvo Hrvatske budući da je tada bio bez kluba, a nije ga bilo ni na Europskom prvenstvu u Torinu.

U Rijeci je Perić u ulozi koordinatora struke, a za svoj novi klub Zadranin će skakati i na seniorskim natjecanjima.

- U kompleksu bazena na Kantridi uređen je i bazen za skokove u vodu koji je otvoren prije tri tjedna. Uvjeti su vrhunski, jedni od najboljih u Europi. Na tom se objektu mogu održavati sva velika natjecanja jer postoji i toranj od 10 metara. S obzirom na to da bazen nema krov, zimi će se stavljati balon tako da će se bez problema moći raditi tijekom cijele godine. Kad je riječ o skokovima u vodu u Rijeci su krenuli ispočetka jer do sada tamo nije bilo nikakvih uvjeta za ovaj sport. Na prvom treningu bilo je 15, na drugom 20, a sada ima već 30-ak djece s kojima rade dva trenera i ja kao koordinator - objašnjava Perić koji još čeka prvi službeni nastup za svoj novi klub.

- Krajem srpnja je Ljetno prvenstvo Hrvatske na kojem ću prvi put skakati za Primorje. Nažalost, izgubio sam više od pola sezone u kojima nisam nastupao. Ipak, dok nisam bio u Rijeci uspio sam trenirati na Višnjiku, a sljedećih mjesec dana do početka Prvenstva Hrvatske spremat ću se u Rijeci.
Marići biseri

Iako se znalo da je "zaiskrilo" na relaciji KSV Zadar - Perić očekivalo se da će dvije strane nekako izgladiti nesporazume. No to se nije dogodilo, Perić i klub s Višnjika ostali su na istim pozicijama, što je značilo i prekid vrlo uspješne suradnje.

- Žao mi je što sam otišao iz Zadra, ali situacija je bila takva da nije moglo drugačije. Nakon što smo se razišli među nama nije bilo kontakta.

U Rijeci je Primorje tek krenulo, a na Višnjiku su već dva kluba, Zadar i Arno.

- Nema sumnje da se u Zadru dobro radi. Postoje dva kluba u kojima ima djece koja postižu jako dobre rezultate.

U skokovima u vodu u Zadru, ali i u cijeloj Hrvatskoj u prvom planu je Marcela Marić, članica Zadra. Marcela je odavno prvo ime kod seniorki u Hrvatskoj, premda još nema ni 15 godina.

- Marcela je pravi biser i njen razvoj ide u prvom smjeru. Od kada sam otišao iz kluba, ona je mnogo napredovala, njeni su rezultati sjajni i samo je pitanje dana kada će Marcela i na međunarodnim natjecanjima ostvariti pravi seniorski rezultat. No nije joj lako jer ima dosta pritisaka sa strane, pa i onih iz medija. Nažalost, i neki treneri kao da smo čekaju njezin kiks.

Sve bolji je i Maro Marić, Marcelin mlađi brat.

- Maro je dosta mlad, ali prema onome što pokazuje, uz razvoj koji kod njega ide jako dobro, nameće se kao skakač od kojeg možemo očekivati odličan seniorski rezultat.
Power plate

Uz to što je promijenio klub Perić se upustio i samostalan posao. Radu u Gimnaziji Jurja Baraković, gdje je zaposlen kao profesor kineziologije, zadarski je skakač dodao i posao. Na Smiljevcu je otvorio Power plate studio sa spravama za treniranje.

- Nije riječ o klasičnim spravama kakve ima većina fitness centara, odnosno teretana. Ove su sprave namijenjene rekreativcima, ali i za profesionalnim sportašima. Trening traje pola sata, a prednost u odnosu na teretane je ta što se u pola sata može napraviti više nego u dva sata rada u teretani. U pola sata rada aktiviraju se sve skupine mišića, odnosno 92 do 100 posto mišića, dok je u teretanama ta učinkovitost upola manja.

Perić naglašava da je riječ o spravama na kojima rade i broji vrhunski sportaši.

- Cijela NBA liga, potom engleska nogometna Premijer liga, brojni pojedinci među kojima su Blanka Vlašić, potom Rafael Nadal koriste ovakve aparate koji su se pokazali korisnim za mnogo toga. Osim učvršćivanja svih mišića tijela poboljšavaju izgled i kvalitetu kože, smanjuju celulit i masno tkivo, potiču snažnu limfnu drenažu, poboljšavaju gustoću kostiju, popravljaju cirkulaciju... U Zadru već postoji jedan studio s ovakvim spravama, s tom razlikom što mi imamo nove sprave naziva PRO6, po čemu smo treći u Hrvatskoj.
Obiteljski posao