Završen je osnovni dio treće sezone zadarske Lige košarkaških amatera i rekreativaca - LIKAR Krombacher. Nikad izjednačenije natjecanje dovelo je do toga da je o poretku na vrhu ljestvice odlučivao međusobni omjer. Naime, čak su četiri momčadi završile s identičnim omjerom pobjeda i poraza 7-2.

Na kraju su prvo mjesto zauzeli Vodovod Ballersi, a drugo KK Glass Produkt Relja i tako izborili izravan plasman u polufinale. Na trećem odnosno četvrtom mjestu završili su KK Vrsi i KK Tokić koji će stoga, žele li do trofeja, morati napraviti korak više.

U četvrtfinalu ćemo tako gledati reprizu prošlogodišnjeg finala između Vrsi i Veterana Puntamike, koji su osnovni dio završili na šestom mjestu s omjerom 5-4. Drugi četvrtfinalni par čine Tokić i Voštarnica, koja je s omjerom 6-3 završila na petom mjestu.

U sigurnoj zoni sezonu su završili Brodarica (3-6), Zaglav Dugi otok (2-7) i Jadera (1-8), dok će Vladuli, kao jedina momčad bez pobjede (0-9), za ostanak razigravati sa Sabunjarom.

Šime Špralja MVP, Pešut najbolji strijelac, Dražović skakač, Segarić asistent...

Šime Špralja, član KK Zaglav Dugi otok, najkorisniji je igrač ligaškog dijela natjecanja treće sezone zadarske Lige košarkaških amatera i rekreativaca - LIKAR Krombacher. Legendarni bivši kapetan KK Zadra tijekom sezone je, što kao MVP kola, što kao član prve ili druge petorke, sakupio ukupno 13 bodova, jedan više od drugoplasiranog Juraja Segarića, člana Veterana Puntamike.

Najbolji strijelac je Mario Pešut (KK Voštarnica) sa 19,2 poena po susretu, s obzirom da Marko Popović (KK Vrsi) s prosjekom od 32,7 poena nije ispunio uvjet od minimalno pet odigranih utakmica, odnosno više od 50%. Iza Pešuta smjestili su igrači Puntamike Jure Dražović i Stipe Dunatov sa približno sličnim prosjekom, nešto iznad 16 poena po susretu.

Najbolji tricaš je Juraj Segarić (Veterani Puntamike) sa 22 ubačaja iza linije 6,75, ispred Tomislava Bljaića (Vodovod Ballers) sa 19 i Marina Jurjevića (KK Tokić) sa 17.

Najbolji skakač je Jure Dražović sa 13,4 skoka po susretu, ispred Damira Šimćevića (KK Relja Glass Produkt) sa 11,3 i Dinka Kambera (KK Tokić) sa 10,7.

U dvoboju za najboljeg asistenta Juraj Segarić (6 po susretu) je "za dlaku" prestigao Dražena Bana iz Vodovod Ballersa (5,8), dok je treći Luka Bolić (KK Tokić) sa 4,9.

Jedina dva igrača sa više od jedne blokade po susretu bili su Šime Špralja i Dinko Kamber, dok je najbolji "kradljivac" Juraj Segarić sa tri osvojene lopte u prosjeku.