NOVO Zahvaljujemo čitateljima koji su nas upozorili na neažuriranost podataka koje smo dobili. Naime, letovi Ryanaira za London otkazani su sve do kraja travnja pa ipak ništa od dvostrukog otvorenje međunarodne sezone letenja u Zračnoj luci Zadar. 

RANIJE U nedjelju, 26. ožujka otvara se međunarodna sezona letenja u Zračnoj luci Zadar. Bit će to dvostruko otvorenje jer će uz vodene topove istovremeno pristati dva leta Ryanaira. U 7.35 sati slijeću putnici iz poljskog Wroclawa, a u isto vrijeme zakazan je i prvi odlazak za London.

Ljetni red letenja obuhvaća ukupno 70-ak linija za preko 50 europskih odredišta.

- Od novih kompanija, primjerice, ove godine dolazi nam Scandinavian (S.A.S.) s linijom za Kopenhagen, zatim People`s za St Gallen i AeroItalia za Forli. Također, ove godine imamo i dvije nove domaće linije hrvatske aviokompanije Trade air za Rijeku i Osijek. Što se tiče Ryanaira, oni u ljetnom redu letenja nude 46 linija, a do sada su u ponudi i četiri nove linije i to za talijanski Milano Malpensa (MXP) i Bergamo, njemački Munster i poljski Rzeszow. Također, ove godine imamo i dvije nove domaće linije hrvatske aviokompanije Trade air za Rijeku i Osijek, doznajemo od Nikole Baraća, službenika za informiranje Zračne luke Zadar u kojoj očekuju obaranje rekorda iz 2022. godine kada su po prvi put zabilježili milijunski promet. Na kraju 2022. zaustavili su se na 1,1 milijuna putnika, a ove godine očekuju 5 posto veći promet.