Općinski sud u Zadru odbacio je optužnicu protiv dvoje mještana iz zadarske okolice koji su se posvađali zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Naime, muškarac je uočio da njegova susjeda pere otirač na zidu za kojeg smatra da je njegov, na što je prišao istoj govoreći da makne otirač sa zida, što je ona odbila. Njega je to vidno uznemirilo te verbalno napada susjedu, zbog čega je ona uzela otirač te ga njime udarila u glavu, čime je okončala spor.

Žena je u svojoj obrani navela da se radilo o dvorištu a ne o ulici, da nije bilo nikog oko njih pa zato nije bilo narušavanja javnog reda i mira. Susjed je uzeo njen otirač sa zajedničkog zida i bacio ga je njoj u dvorište, te je počeo povišenim tonom glasa govoriti neka ga više ne stavlja. Ona ga je tada ponovno ga stavila na zid, a on ga je vraćao u njeno dvorište. Sve se svodilo na to da on njoj želi svojevoljno zabraniti da koristi zid koji oduvijek koristi, kao i on, ali ona to njemu ne brani. Nakon te prepirke oko otirača su se razišli i svatko je otišao u svoju kuću.

Muškarac je dao nešto drugačije viđenje situacije - najprije je vidio susjedu kako pere automobil sa svojim unukom i trese tepih i smeće baca preko zida u njegovo dvorište. Kad se okrenuo osjetio je udarce po glavi, jer ga je susjeda počela tući gumenim otiračem auta. Nije joj vratio, već se maknuo budući da je riječ o problematičnoj osobi koje je napadala njegovu pokojnu suprugu i susjede, a i kći joj radi u policiji.

Sud nije našao dokazanim djelo prekršaja koje se okrivljenima stavlja na teret. Svaki od dvojice okrivljenika naveo je svoju verziju događaja, okrivljujući se međusobno ali niti jedan od njih dvojice nije priznao daje bili verbalno bilo fizički nasrnuo na onog drugog. Svakako da bi u ovakvoj situaciji bili neophodno potrebni eventualni svjedoci očevici, kojih nije bilo, pa je optužba za narušavanje javnog reda i mira odbačena.