Vijećnica SDP-a Irena Dragić smatra kako nisu svi ovogodišnji laureati zaslužili priznanje "Nasmiješeno sunce" kojim Grad i Turistička zajednica Grada Zadra nagrađuju najuspješnije u ostvarenju turističke sezone.

- Neki su više zavrijedili pomrčinu sunca ili uma. Naime, nagrađen je noćni bar s kojima je povezan čovjek protiv kojeg se vodi kazneni postupak za pranje novca. Ali na stranu to, za HDZ je onaj tko vara državu oduvijek bio i sposoban i uspješan. Na stranu i pjevanje ustaških pjesama u trenutku nacionalnog ponosa jer to je dio vašeg folklora i nažalost društveno prihvaćenog ponašanja, a taj ples s vama pleše i pravosuđe, što je najžalosnije. Ali jezik, stil i način komunikacije nagrađenog je samo dno, teški jad i sramota za naš grad. Ono što je još zanimljivije, znate li tko mu pruža podršku i prvi lajka objave? Stipe Brčić! To je čovjek koji je bio vlasnik dječjeg vrtića preko kojeg je zamračio preko milijun kuna gradskog i državnog novca i vrtić odveo u stečaj, a onda je njegova supruga, vaša nova vijećnica, Matilda Karamatić Brčić, otvorila novi vrtić u kojem je zaposlen taj Stipe Brčić. Nagrade za zamračene milijune su Nasmiješeno sunce i vijećnički mandat. Svaka čast! Je li vas sram, je li vam barem neugodno da nagrađujete ovakve ljude?, pitala je Dragić gradonačelnika Branka Dukića u sklopu Aktualnog sata današnje sjednice Gradskog vijeća.

Iako je uputila pitanje, potpredsjednik GV-a i novi predsjednik Kluba HDZ-ovih vijećnika Bruno Milin je zatražio povredu poslovnika.

- Aktualni sat je mjesto gdje se predlažu inicijative i postavljaju pitanja za gradonačelnika, a ne pita se gradonačelnika za nešto što je netko napravio. Nisam čuo da je netko osuđen ili bio u zatvoru, istaknuo je Milin kojem je Vučetić odgovorio kako inicijativa može biti i za sram.

Dukić je naglasio kako osuđuje svaki vid nasilništva i veličanje totalitarnih režima pa tako i ustaškog.

- Ja sam oko toga uvijek bio jasan. Nagrada, koja se dogodila prije toga, dobivena je jer klub okuplja mladež s muzikom koja je prihvatljiva. Nagrada je dana klubu, a ne toj osobi, istaknuo je Dukić koji se nije osvrnuo na dio pitanja koji se odnosio na gradsku vijećnicu.